A Fiberhome Kínából optikai kábeleket fog gyártani Magyarországon

Kína Fiberhome vállalata Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai szálerősítésű kábeleket fognak gyártani, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

A vállalat Kisbéren fogja előállítani az optikai kábeleket. A projekt értéke nyolc milliárd forint, amelynek 15 százalékát az állam finanszírozza, ezzel hozzájárulva körülbelül 150 új munkahely létrehozásához a városban.

"A mai napig a kínai vállalatok a legmodernebb és legkifinomultabb technológiai megoldásokat igénylő szektorokban is a globális piac vezetői közé tartoznak" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter kiemelte, hogy a Fiberhome a világ vezető cégei közé tartozik az infokommunikáció területén, és jelenleg több mint négyezer szabadalommal rendelkezik.

Szijjártó hozzátette, hogy a vállalat már jelezte, további beruházásokat fog végrehajtani Magyarországon, ha az optikai kábelek iránti kereslet tovább növekszik, és szükségessé válik a gyártókapacitás bővítése.

"Jó hír tehát, hogy a kínai vállalatok továbbra is az első számú közép-európai beruházási célpontjukként tekintenek Magyarországra, és a folyamat, amelyben a kínai vállalatok hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez, a jövőben is stabilnak látszik" - mondta Szijjártó Péter, aki épp Pekingben tartózkodik, és onnan teszi a bejelentéseket.

Borítóképünk illusztráció!