Kényszerleszállás egy részegen randalírozó nő miatt Kazahsztánban

Kényszerleszállást hajtott végre a Budapest-Szöul járat Kazahsztánban egy részegen tomboló nő miatt. A LOT légitársaság közvetlen járata a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről indult, és Szöul volt az úti cél.

A repülőn utazó koreai nő részegen kezdett el ordítozni, rúgkapálni, és a kelleténél többet ivott mielőtt elfoglalta volna a helyét a gépen. A járat pilótái emiatt döntöttek úgy, hogy a repülésbiztonsági protokollt követve kényszerleszállást hajtanak végre Kazahsztánban.

Az asztanai repülőtéren a nőt rendőrök fogadták, akik letartóztatását követően azt tapasztalták, hogy a nő egyszerűen elaludt. Később, amikor felébredt, azt állította, hogy nem emlékszik a történtekre.

A gép végül három órás késéssel érkezett meg a dél-koreai Incshoni Nemzetközi Repülőtérre, ahol a koreai rendőrség már várta a nőt. A repülőn randalírozó nő súlyos következményekkel számolhat, akár három évig terjedő szabadságvesztés vagy nyolcmillió forintnak megfelelő pénzbírság formájában. A lengyel légitársaság a történtekkel kapcsolatban azt mondta, a nőt várhatóan fekete listára teszik és nem utazhat a jövőben LOT-géppel, az okozott anyagi kárt pedig kifizettetik vele. A LOT közölte, hogy az említett utast letiltja járatairól.

A folyamatosan káromkodó nőt sem a légi kísérőknek, sem a többi utasnak, sem a családjának nem sikerült megnyugtatnia. Egy másik koreai utas megdöbbenésének adott hangot: „A személyzet beavatkozási kísérletei ellenére a rendbontás és a káromkodás folytatódott, ami nagy zavart okozott. Aggódtunk, hogy Kazahsztánban tartanak minket fogva ahelyett, hogy megérkeznénk Koreába, hogy elintézzük az ügyeinket”. A dél-koreai nagykövetség együttműködik az eset további kivizsgálásában.