Internetes csalásokból élt fél évig egy nő

Egy nő ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség, aki internetes csalások sorozatával fedezte a kiadásait több mint fél évig, majd a vádemelés előtt nyom nélkül eltűnt.

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki 2021 májusától kezdődően több mint fél évig élt az interneten elkövetett csalásokból. A Heves Vármegyei Főügyészség közleménye alapján a vádlott egy népszerű online hirdetési oldalon kínált eladásra olyan műszaki cikkeket, mint mobiltelefonok, hangszórók, okosórák és fülhallgatók, amelyekkel valójában soha nem rendelkezett.

A csaló nő a hirdetésekre jelentkező sértettekkel telefonon vagy interneten keresztül írásban tartotta a kapcsolatot, majd a termékekért cserébe 50 ezer forint alatti összegeket kért előlegként vagy vételárként, amelyeket a sértettek a megadott bankszámlára utaltak.

Az ügyészség tájékoztatása szerint összesen 33 sértettje van az ügynek, és a vád kétrendbeli kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalást, valamint 31 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalást foglal magában.

A vádlott a gyanúsítotti kihallgatását követően eltűnt, és mivel feltehetően a büntetőeljárás elkerülése végett vált elérhetetlenné, így az ügyészség távollevő terhelttel szemben emelt vádat. A vádlottal szemben letöltendő szabadságvesztést, közügyektől való eltiltást és vagyonelkobzást kért az ügyészség.