Medvebocsokkal készítettek szelfit Észak-Karolinában

Észak-Karolinában egy csoport embert filmeztek le, amint két medvebocsot erőszakosan lehúznak egy fáról, hogy közös képet készítsenek velük.

Április 18-án az észak-karolinai vadvédelmi hivatal munkatársai a Buncombe megyei seriffhivatal kérésére érkeztek egy helyszínre, ahol egy szemtanú felvételt készített arról, hogy hat személy medvebocsokat rángat le egy fáról szelfizés céljából – számolt be az IFL Science. Mindkét medvebocsnak sikerült megszöknie a csoport elől, azonban az egyik bocs valakit meg is harapott. Az egyik bocsot később megtalálták és egy állat-rehabilitációs központba szállították, ahol addig marad, amíg elég erős nem lesz, a másik bocsot még keresik.

Ashley Hobbs, az NC Wildlife's Resource Commission BearWise programjának koordinátora szerint a megtalált bocs ijedtnek és reszketőnek tűnt. James Tomberlin, a hegyi műveletek felügyelője elmondta, hogy bár a második bocsot nem találták meg, reménykednek benne, hogy sikerült visszatérnie az anyjához, mivel egyedül nem lenne képes túlélni ebben a korai életszakaszban.

Az amerikai fekete medvék széles körben elterjedtek Észak-Amerikában. A nőstények gyakran hagyják bocsaikat biztonságos helyen, például egy fán, míg táplálékot keresnek, de mindig visszatérnek értük. A vadon élő állatok megérintése vagy etetése az emberhez való hozzászokást eredményezheti, ami miatt az anyamedve elhagyhatja a kölykeit, ezért fontos, hogy soha ne közelítsük meg őket.

Colleen Olfenbuttel, a vadvédelmi felügyelő hozzáfűzte, hogy az év ebben az időszakában az anyamedvék a bocsokkal együtt hagyják el az odújukat, és mivel a bocsok most ismerkednek a külvilággal és nagyon függnek az anyjuktól, aki táplálja és védi őket, ezért különösen veszélyes lehet megközelíteni őket. Aki mégis megpróbálja, nemcsak az állatokat, hanem a saját biztonságát is kockáztatja, mivel az anyamedve, ha a közelben van, megvédheti kölykeit.