Menőbb, mint valaha! Mutatjuk, milyen lett a megújult Suzuki Vitara

Az Esztergomban gyártott Suzuki Vitara új biztonsági funkciókkal és felszereltséggel tér vissza, továbbra is elérhető lesz 4×4-es hajtással, és számos újítást kapott, többek között a multimédia rendszerben és a motorok terén is.

Az új Vitara modellváltozatának középkonzolján található forgótárcsa segítségével a vezető kiválaszthatja a megfelelő összkerékhajtási üzemmódokat. Az autó öt egyszínű és öt kéttónusú fényezéssel érkezik, köztük új színkombinációkkal, mint például az indigókék és a titánszürke, a kéttónusú festés felára pedig 240 000 forint.

A 2024-es frissítés során a vészfékasszisztens, a vezetőfelügyeleti rendszer, az adaptív tempomat, a sávtartó és a táblafelismerő is megújult.

Az utastér legnagyobb újítása a kilenc colos képátlójú multimédia kijelző, amely USB-n és wifin keresztül is támogatja az okostelefonok csatlakoztatását, így az Apple CarPlay és Android Auto rendszerekkel is kompatibilis. A panoráma napfénytető továbbra is megtalálható a kínálatban.

A motorpalettán két változat szerepel: az 1,5 literes, 116 lóerős Dualjet hibrid, amelynek gyári fogyasztása 5,5 l/100km, valamint az 1,4 literes, 130 lóerős Boosterjet, amely 5,4 l/100km-es fogyasztást ígér.

Az új Vitara kezdőára 7,8 millió forint, a GL+ felszereltségi szint pedig 8 millió forintba kerül.

A Suzuki új hibrid rendszere könnyű és kompakt, egy integrált indítógenerátorból áll, amely meghajtó funkciót is ellát, továbbá egy 48 voltos lítiumion-akkumulátorból és egy 48-12 voltos DC/DC konverterből tevődik össze, amely lassításkor áramot fejleszt és az akkumulátorokban tárolja.