A magyar női kézilabda-válogatott az újonc ellen kezdi az Eb-t

A magyar női kézilabda-válogatott a török csapattal szemben játszik elsőként a november-decemberi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar-osztrák-svájci közös rendezésű torna részletes programját az európai szövetség szerdán tette közzé. Ennek értelmében Golovin Vlagyimir vezetésével a magyar csapat a debreceni A csoportban kezdi meg a küzdelmeket. Az első ellenfél az Eb-újonc Törökország lesz november 28-án, ezt követően a svédekkel mérkőzik meg november 30-án, végül az északmacedónokkal csap össze december 2-án. Mindhárom találkozó 18 órakor veszi kezdetét.

Amennyiben a magyar válogatott továbbjut, úgy a debreceni B csoport (Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország) és a svájci Bázelben megrendezésre kerülő C csoport (Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália) két-két legjobb csapatával mérkőzhet a debreceni középdöntő során. A középdöntő mérkőzései december 5-én, 6-án, 8-án és 10-én lesznek.

A torna döntője, az elődöntők és a helyosztók, beleértve a döntőt, a bronzmérkőzést és az 5. helyért zajló küzdelmet, december 13-án és 15-én kerül megrendezésre Bécsben.

A csoport mérkőzései:

november 28., csütörtök:
Magyarország – Törökország 18.00
Svédország – Észak-Macedónia 20.30

november 30., szombat:
Svédország – Magyarország 18.00
Észak-Macedónia – Törökország 20.30

december 2., hétfő:
Észak-Macedónia – Magyarország 18.00
Törökország – Svédország 20.30