A magyar hokisok győzelme Olaszország felett és a női válogatott szoros mérkőzése

A magyar férfi jégkorong-válogatott izgalmas mérkőzésen 6–5-re múlta felül az olasz csapatot a világbajnokság előtti utolsó felkészülési meccsen Meranóban. A keddi összecsapás során a magyarok már a mérkőzés elején két gyors góllal kezdtek, de az olaszok válaszoltak, így a folytatásban szoros küzdelem alakult ki.

A magyar csapat álomszerű kezdését Papp Kristóf és Szabó Bence góljai jelentették, de az olaszok hamar egyenlítettek. A szünet előtt Papp ismét betalált, majd a második harmadban Hári János és Nagy Krisztián is eredményes volt, így a magyarok 5–2-re elléptek.

A mérkőzés során több büntetést is kiosztottak, de a magyar csapat túlélte a nehéz időszakokat, és Galló Vilmos góljával növelte az előnyt. Az olaszok azonban nem adták fel, és a harmadik harmadban két gyors góllal csökkentették a hátrányukat, így a mérkőzés végéig izgalmas maradt a küzdelem.

A záró harmadban a magyar kapuban Bálizs Bencet Horváth Dominik váltotta, és bár az olaszok próbálkoztak, a magyar előny megmaradt. A divízió I/A-világbajnokságon a magyar csapat a japán, dél-koreai, román, olasz és szlovén válogatottakkal mérkőzik meg, ahol az első két helyezett jut fel az elit kategóriába.

A magyar válogatott korábban Lengyelországban és az Alba Arénában is pályára lépett, ahol előbb lengyel, majd norvég ellenfelekkel szemben mutatták be tudásukat. A szezon zárásaként pedig egy gálamérkőzésen fogadják a kanadai csapatot, amelyre már 7990 forinttól lehet jegyet váltani.

Felkészülési mérkőzés eredménye:

  • Olaszország-Magyarország 5–6 (2-3, 1-3, 2-0)

A magyar női jégkorong-válogatott szétlövés után 2–1-re kikapott Norvégiától a klagenfurti divízió I/A-világbajnokság harmadik fordulójában szerdán. A magyarok hét ponttal várják a pénteki folytatást, csakúgy, mint skandináv legyőzőjük. A női tornán a magyarok és a norvégok is veretlenek voltak a szerdai randevúig. A magyar csapat a dél-koreai és a holland együttest egyaránt 2–0-ra múlta felül, míg a norvégok pontot veszítettek a házigazda osztrákok elleni 3–2-es siker után, és a franciákat csak büntetőpárbajt követően győzték le 4–3-ra.

A szerdai mérkőzésen a 35. percig nem esett gól, ekkor Norvégia szerzett vezetést Mathea Fischer találatával. A mezőnyfölényben lévő, kapura is veszélyesebb magyarok az 55. percben egyenlítettek Huszák Alexandra révén. Mivel több gól nem esett a rendes játékidőben, jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés, ahol a nyolcadik párban dőlt el a mérkőzés a norvégok javára.

A magyar női válogatott pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkozik. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Női jégkorong, Divízió I/A világbajnokság, 3. forduló:

Norvégia–Magyarország 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0) – szétlövés után

magyar gólszerző: Huszák Alexandra (55.)