A Snapdragon 8 Gen 4 chipkészlet és a Xiaomi 15 kapcsolata

A Qualcomm éves Snapdragon Summit eseményén a Xiaomi lehet az első, aki bejelenti, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 chipkészletet használja majd a következő zászlóshajó készülékében.

A Qualcomm és a Xiaomi közötti kapcsolat hosszú története van, hiszen a Xiaomi rendszerint az elsők között jelenti be, hogy az új Qualcomm chipkészletet fogja használni a következő évi prémium készülékeiben. Idén a pletykák szerint ez a hagyomány folytatódik, és a Xiaomi 15 lehet az az okostelefon, amely először fogja magában hordozni a Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészletet.

Egy szivárgás alapján a Xiaomi idén is megtartja azt a kizárólagos jogot, hogy elsőként alkalmazza a Qualcomm legújabb csúcskategóriás lapkakészletét. Ez azt jelenti, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 hivatalosan először a Xiaomi egyik okostelefonjában jelenik meg.

Fontos megjegyezni, hogy a bemutató és a készülék piacra kerülése között eltérés lehet. A WCCF Tech figyelmeztetése szerint a Snapdragon 8 Gen 4 chipkészlettel ellátott Xiaomi 15 megjelenése nem feltétlenül esik egybe a Qualcomm bemutatójával.