Az UEFA bővítheti a kereteket a németországi Eb-re

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a héten dönthet arról, hogy a nyári németországi Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak 23 helyett 26 fős kerettel utazhassanak – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Az UEFA válogatott versenyekért felelős bizottsága már megszavazta a keretbővítést, de a végrehajtó bizottságnak még jóvá kell hagynia ezt a döntést. A június 14-én kezdődő tornán eredetileg minden szövetségi kapitány 23 játékost, köztük három kapust nevezhetett volna, de a korábbi nagyobb tornákon, mint az előző Európa-bajnokság és a 2022-es világbajnokság, már 26 fős keretekkel indultak a csapatok.

A holland válogatott szövetségi kapitánya, Ronald Koeman, és a német szakember, Julian Nagelsmann is támogatja a bővítést. Az angol Gareth Southgate szerint is nehezebb lenne 23 játékost választani, mint 26-ot. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint szintén nagyobb kihívást jelentene a keret összeállítása, ha a régi szabályok érvényesülnének.

A magyar válogatott a németországi Európa-bajnokság A csoportjában a házigazda németekkel, a svájciakkal és a skótokkal került egy csoportba. A csoportmérkőzések június 14. és 23. között zajlanak majd, Magyarország első mérkőzését június 15-én Svájc ellen játssza Kölnben.

A magyar válogatott csoportmérkőzéseinek menetrendje:

1. forduló - június 15., Köln, 15.00: Magyarország–Svájc

2. forduló - június 19., Stuttgart, 18.00: Németország–Magyarország

3. forduló - június 23., Stuttgart, 21.00: Skócia–Magyarország