Tragédiába torkollt egy légibemutató Malajziában

Legkevesebb tíz ember vesztette életét egy malajziai légibemutatón, amikor két helikopter összeütközött a Maláj Királyi Haditengerészet rendezvényén. Az egyik helikopter rotorjának csapódott a másik, és mindkét gép a földre zuhant.

A baleset a nyugati Perak államban, a Lumut haditengerészeti bázison történt helyi idő szerint reggel 9 óra 32 perckor. A Maláj Királyi Haditengerészet ünnepélyes rendezvényén zajló kiképzés során történt az incidens, amelyben a két helikopter fedélzetén tartózkodó összesen tíz személy vesztette életét. Az egyik helikopter fedélzetén hét, míg a másikon három személy tartózkodott.

A helyszínen az áldozatokat halottnak nyilvánították, és a Lumut katonai bázis kórházába szállították azonosítás céljából.

Az eseményről készült videofelvételen látható, hogy több helikopter alakzatot formál, amikor hirtelen az egyik helikopter nekiütközik a másik gép rotorjának, majd mindkét helikopter a földre zuhan. Az ütközésről készült videót a BBC-n tekinthetik meg.

Májusban ünneplik a haditengerészet 90. évfordulóját Malajziában, a helikopterek személyzete erre készülve gyakorlatozott, amikor a tragikus baleset történt.