A szlovák kormánybiztos szerint egy Covid-vakcina placebó lehet

Peter Kotlár, a szlovák SNS parlamenti képviselője és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések és vizsgálatok kormánybiztosa, egy nem hivatalos vizsgálatra hivatkozva állítja, hogy egy Covid-vakcina valójában placebó.

Peter Kotlár, aki ismert oltásellenes nézeteiről, egy nem hivatalos vizsgálat eredményeire alapozva hangoztatta, hogy az egyik koronavírus elleni vakcina igazából csak egy placebó lehet. A kormánybiztos azonban nem nevezte meg, hogy melyik vakcináról van szó, és azt sem, hogy ki végezte a vizsgálatot. Kotlár a vizsgálati eredményeket „áttörésnek” nevezte.

Kotlár együttműködik Sonia Pekova cseh molekuláris biológussal, aki az ukrajnai háború kitörése után arra kérte az embereket, hogy imádkozzanak Vlagyimir Putyinhoz, mivel szerinte az orosz elnök biológiai laboratóriumokat semmisített meg. Az ukrajnai háborúban a felek a 2022-es orosz invázió legeleje óta mutatnak be érdekes „fejlesztéseket”, amelyek a harctéri kreativitás új szintjét képviselik, mint például a dróntámadások elleni védekezésre szolgáló "tyúkketrec" szerű rácsok.

Pavel Chekan biokémikus szerint elképzelhetetlen, hogy a Covid-vakcinák közül bármelyik is placebó lenne. Chekan hangsúlyozta, hogy ha valóban létezik ilyen vizsgálat, és az eredmények azt mutatják, hogy egy vakcina placebó, akkor ezt azonnal jelenteni kell az Állami Gyógyszerellenőrző Intézetnek (ŠÚKL) és az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA). Chekan szerint az ilyen típusú vizsgálatok eredményeit nem szabad eltitkolni, mivel emberek életei foroghatnak kockán.

Az Aktuality.sk megkereste a ŠÚKL-t, hogy megtudja, vannak-e információik Kotlár megállapításairól, de az intézet szóvivője szerint semmilyen információ nem érkezett hozzájuk a kormánybiztostól.

Kotlár emellett az utóbbi időben a chemtrail összeesküvés-elméletre is nagy figyelmet fordít. Ez az elmélet azt sugallja, hogy repülőgépek segítségével titokban vegyi anyagokat és baktériumokat juttatnak a légkörbe az emberek tudta nélkül. Az Aktuality.sk szerint a szlovák állampolgárok 30%-a hitt ebben az elméletben 2023-ban, annak ellenére, hogy számos tudós és szakértő már megcáfolták.

A nemzetközi sportvilágban is történtek jelentős változások, amelyek a politikai feszültségek hatását mutatják. Az orosz és fehérorosz vívók nem neveztek a pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs zónaversenyre, ami azt jelenti, hogy egyik ország sem indíthat versenyzőt a párizsi játékokon. A két ország képviselői tavaly tavasszal kaptak engedélyt a nemzetközi viadalokra való visszatérésre, de csak semleges színekben és bizonyos feltételek mellett. Az elmúlt egy évben a szigorú feltételek miatt a legjobb orosz vívók, köztük az Orosz Olimpiai Bizottság elnökének lánya, Szofija Pozdnyakova, nem léptek pástra az olimpiai kvalifikációs sorozat versenyein, és senki sem végzett a világranglistán olimpiai kvótás helyen. Így az oroszoknak és a fehéroroszoknak is az e heti zónaviadal lett volna az utolsó esélyük, de nem érkezett nevezés a két országból.