Szoboszlaiék helyett Londonban köthet ki a portugál edző

Sajtóhírek szerint a Sporting CP korábban a Liverpoollal összeboronált edzője, Rúben Amorim Londonba utazott, ahol a West Ham United vezetőivel tárgyalt.

A világsajtóban már hónapok óta találgatások folynak arról, ki válthatja a Liverpool német menedzsere, Jürgen Kloppot, aki az év elején bejelentette, hogy a szezon végén távozik a csapat éléről. Egy ideig Xabi Alonso, a Bayer Leverkusent történelmi Bundesliga-sikerhez segítő exjátékos volt a legnagyobb esélyes, de miután ő maradását jelentette be Németországban, Rúben Amorim került előtérbe.

Azonban a The Athletic értesülései szerint Amorim hétfőn Londonba utazott, és a West Ham United vezetőivel tárgyalt. A Sporting labdarúgói kimenőt kaptak a hét elejére, ami erősíti az értesülést, hogy Amorim tárgyalásokat folytatott az angol klubbal. A West Ham United, amely jelenleg az angol bajnokságban a 8. helyen áll, öt év után készül elköszönni David Moyestól, és a jelöltek között Amorim mellett Julen Lopetegui neve is felmerült.

David Ornstein szerint, bár Amorim korábban szerepelt a Liverpool edzőjelöltjeinek listáján, a klubvezetés jelen állás szerint nem benne látja az ideális Klopp-utódot. A Liverpool új sportigazgatója, Richard Hughes és a klubmenedzsmentbe visszatért Michael Edwards jelenleg a lehetséges menedzserjelölteket térképezik fel, és úgy tűnik, találtak Amorimnál is jobbat.

Amorim Portugáliában azzal szerzett magának hírnevet, hogy 2020-ban a Bragával megnyerte a helyi Ligakupát, majd egy évvel később, rögvest az első szezonjában a Sporting élén, bajnoki címhez segítette a csapatot. A Sporting négy fordulóval az idény vége előtt hét ponttal vezet, így jó eséllyel ismét aranyérmesként zár az élvonalban.