Olyan történt Pakson, mint február eleje óta egyszer sem – kupadöntőt ért

Korai volt kongatni a vészharangokat az Atomvárosban? A Paksi FC a Magyar Kupa-döntőjébe verekedte magát, 2022-es klubcsúcsát beállítva, miután az első elődöntőben a Kisvárdát múlta felül.

A Paksi FC számára a Magyar Kupa megváltást jelentett az elmúlt hetekben, hiszen az NB I-ben március 3-a óta nyeretlenek voltak. A sorozatban öt elvesztett és hat nyeretlen bajnoki között a csapat egyetlen sikerét ez a sorozat biztosította, mégpedig a Vasas elleni, hosszabbításban kiharcolt győzelemmel.

A Kisvárda az élvonalban kiesés szélén áll, miközben a Magyar Kupában történelmi kiírást tudhat maga mögött, megismételve a 2021 óta klubcsúcsnak számító elődöntős szereplést.

A mérkőzésen az első komolyabb helyzet a Paksi FC előtt adódott, Tóth Barna tíz méterről lőtt kapu fölé. A Kisvárda szerezte meg a vezetést Bernardo Matic fejes góljával, de nem sokkal később Papp Kristóf egyenlített Hahn János passza után. A második félidőben Hahn fordított a Paksnak, ezzel 2–1-re alakítva az eredményt.

A mérkőzés további részében a Kisvárda birtokolta többet a labdát, de a Paks maradt a veszélyesebb. A hajrában a Kisvárda kockáztatott, de a Paks kontrái maradtak eredménytelenek, így a mérkőzés 2–1-es paksi győzelemmel zárult.

A Paks ezzel másfél hónap után először nyert egy mérkőzést 90 perc alatt, hazai pályán pedig február 11-e óta ez volt az első győzelmük.

A Magyar Kupa másik elődöntőjében a Nyíregyháza Spartacus fogadja a Ferencvárosi TC-t, így hamarosan kiderül, hogy a Paks melyik csapattal mérkőzik meg a döntőben.

LABDARÚGÁS
MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
Paksi FC–Kisvárda FC 2–1 (Papp K. 27., Hahn 53., ill. B. Matic 21.)

Szerdán rendezik
20.00: Nyíregyháza Spartacus–Ferencvárosi TC.