Szuper szigorú biztonsági intézkedések az Eb-re Németországban

A német hatóságok szigorúbb biztonsági intézkedéseket ígérnek a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra, mint amilyeneket a Bundesliga mérkőzésein alkalmaznak, ahol a magyar válogatott is részt vesz.

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint a német szervezőbizottság a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy a stadionok körül biztonsági gyűrűket alakítanak ki, és további intézkedésekre is sor kerül a június 14-én kezdődő és július 14-ig tartó tornán. A magyar válogatott a házigazda Németországgal, Svájccal és Skóciával került azonos csoportba.

Az Eb mérkőzéseinek helyszínein két szakaszban történik majd a beléptetés. Elsőként a külső biztonsági gyűrűnél ellenőrzik az elektronikus jegyeket és átvizsgálják a nézőket, majd a belső gyűrűnél ismételten átkutatják őket, mielőtt beléphetnek a stadion területére. A nézők csak A4-es méretű táskákat vihetnek be.

A parkolásra vonatkozóan is szigorú szabályok lesznek érvényben. A stadionok közvetlen környezetében tilos lesz parkolni, és csak a megfelelő jogosultsággal rendelkezők hajthatnak be a biztonsági zónákba. A szurkolóknak távolabbi parkolókban kell majd hagyniuk autóikat, és onnan tömegközlekedéssel érkezhetnek a mérkőzések helyszíneire.

Az MTI hozzáteszi, hogy az egyes városokban a stadionok méretétől és infrastruktúrájától függően 800 és 1300 fő közötti biztonsági személyzet fog szolgálatot teljesíteni, de a szervezők békés közönségre számítanak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát is nyilvánosságra hozta, amelyben a romániai Kovács István is szerepel, de magyar játékvezető ezúttal sem lesz a tornán. Az UEFA a dél-amerikai szövetséggel meglévő együttműködése részeként az argentin Facundo Tellónak is lehetőséget ad majd a tornán.

A magyar válogatott mérkőzéseinek időpontjai a következők:

  • június 15., Köln, 15.00: Magyarország–Svájc
  • június 19., Stuttgart, 18.00: Németország–Magyarország
  • június 23., Stuttgart, 21.00: Skócia–Magyarország.

Emlékezetes, hogy 2016-ban még Kassai Viktor dirigálta az akkor Eb nyitómérkőzését, a Franciaország–Románia összecsapást.