Bezjak 12 hónapra eltiltva, Vujovic menesztve

Bő két héttel a horvát férfi kézilabda-bajnokság Nexe-RK Zagreb rangadójának botrányos félbeszakadása után a Horvát Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága döntött a büntetésekről.

A Nexe-RK Zagreb mérkőzésen történtek után a horvát sajtóban megjelent információk szerint a világbajnoki bronzérmes szlovén válogatott játékos, Marko Bezjak akár örökös eltiltást is kaphatott volna, miután a meccs delegátusát, Anto Josicot megütötte. A fegyelmi eljárás során azonban a Horvát Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy Bezjakot 12 hónapra tiltják el a játéktól.

A botrányos események során nem csak Bezjak viselkedése került a fegyelmi bizottság elé, hanem az RK Nexe edzőjének, Veselin Vujovicnak, valamint egy másik játékosnak, Andraz Velkavrh-nak az ügyét is tárgyalták. Vujovic végül három hónapra szóló eltiltást kapott, de ez már nem érinti, mivel a klub hétfőn menesztette. Velkavrh négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A fegyelmi vétségek miatt a Nexe csapatát 4000 eurós pénzbírsággal sújtották. Bezjak horvátországi kalandja így minden bizonnyal véget ért.