Három légiós távozik a Hydro Fehérvár AV19 csapatától

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapat három légiós játékosával, Gleason Fournier-rel, Tim McGauley-val és Guillaume Leclerc-cel búcsúzik, akik nem folytatják pályafutásukat a klubnál.

A Magyar Távirati Iroda keddi bejelentése alapján a klub hivatalosan is megerősítette, hogy a két kanadai játékos, Fournier és McGauley más csapatokban fog játszani, míg a francia válogatott támadó, Leclerc családi okokból nem tér vissza Magyarországra a következő szezonban. A Bajnokok Ligájában is érdekelt fehérvári együttes így új kihívások elé néz.

Gleason Fournier, a 32 éves hátvéd, az osztrák liga alapszakaszában 46 mérkőzésen összesen 17 pontot (5 gól, 12 gólpassz) szerzett, azonban a rájátszásban hét találkozón nem tudott pontot szerezni.

Tim McGauley, a 28 éves csatár, az alapszakasz 44 összecsapásán 33 pontot (9 gól, 24 gólpassz) gyűjtött be, és a playoffban, bár csapata az első körben búcsúzott, háromszor volt eredményes és három gólt is előkészített, ezzel csapata legjobbjaként zárt.

Guillaume Leclerc, aki szintén 28 éves és csatár poszton játszik, az alapszakaszban hasonló teljesítményt nyújtott (9 gól, 23 gólpassz), de a rájátszásban csak kétszer lépett jégre és pontot nem szerzett.