Győri drogkereskedőt fogtak el a „Piko” nevű szintetikus drog árusítása közben

Egy 55 éves győri férfit tartóztattak le, aki a „Piko” nevű szintetikus drogot árulta otthonából, és a megye egyik legismertebb kábítószer-kereskedőjeként tartották számon.

A Győr-Moson-Sopron megyei nyomozók egy 55 éves férfit fogtak el, aki a győri lakásából irányította kábítószer-kereskedelmi hálózatát, és személyesen adta el a „Piko” nevű szintetikus drogot a vásárlóknak. A rendőrség éppen egy értékesítési folyamat során kapta el a férfit.

A nyomozás során kiderült, hogy a drogot 25 ezer forintos grammonkénti áron kínálta, és a lakásán talált kábítószer mennyisége bruttó 888 gramm volt, melynek piaci értéke meghaladta a 20 millió forintot. Ezenkívül a rendőrök 25 millió forint készpénzt és több mint 5000 eurót is lefoglaltak, amelyek a drogértékesítésből származtak.

A férfi nemcsak kábítószerrel, hanem illegális dohánytermékekkel is kereskedett. A házában 2280 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak, ami miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is eljárást indított ellene.

A megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem bűntett miatt folytatja a büntetőeljárást a férfi ellen. A „Piko” névre hallgató drog stimuláns hatású, metanfetamint tartalmaz, és a megyében már több mint egy évtizede ismert a hatóságok előtt. Korábban egy győri kaszinóban fogtak el egy 26 éves helyi fiatalembert, aki a drogot egy ismeretlen szlovák férfitól szerezte.