Trump véleményt nyilvánít a republikánusok belső harcáról és támogatásáról

Donald Trump volt amerikai elnök a New York-i büntetőpere kapcsán adott interjút, ahol kifejtette álláspontját a republikánusok belső harcáról, és támogatásáról szólva Mike Johnson képviselőházi elnök mellett.

Donald Trump, aki a héten vett részt a New York-i büntetőperének egyik tárgyalásán, a bírósági jelenése után nyilatkozott egy rádiónak. Az interjúban Trump hevesen bírálta az ellene folyó büntetőeljárást, amelyet politikai üldöztetésnek és a választásokba való példátlan beavatkozásnak nevezett, hozzátéve, hogy "ez mind Biden műve".

A republikánusok várható elnökjelöltje védelmébe vette Mike Johnson képviselőházi elnököt, aki ellen a párt radikális szárnyának három képviselője, Marjorie Taylor Greene vezetésével, elmozdítási eljárást helyezett kilátásba. Johnson a demokraták segítségével több törvényjavaslatot, köztük az Ukrajnát támogató segélycsomagot is átvitt az alsóházon, ami a párt keményvonalas tagjainak nem tetszett.

Trump az interjúban dicsérte Johnson döntését, hogy az ukrajnai segély egy részét kölcsön formájában szavaztatta meg, és hangsúlyozta, hogy Európának is többet kellene hozzájárulnia. A képviselőházi helyzetet értékelve Trump kiemelte, hogy a republikánusoknak csak egyfős többségük van, és Johnson nem tehet meg mindent, amit akar, de véleménye szerint Johnson "nagyon keményen próbálkozik" és "nagyon jó ember".