A téves információk cáfolata: Magyar Péter nem női kerékpárral vett részt a felvonuláson

A kormánypárti média által terjesztett hírekkel ellentétben Magyar Péter nem kétmillió forintos női biciklivel jelent meg az I Bike Budapest eseményen, hanem egy uniszex modellt bérelt a rendezvényre.

A Tűzfalcsoport nevű oldal kezdte el terjeszteni azt a téves információt, hogy Magyar Péter egy női kerékpárral vett részt a budapesti kerékpáros felvonuláson április 20-án, amelyet aztán több kormánypárti médium, köztük a Magyar Nemzet és az Origo is átvett és terjesztett tovább.

A Lakmusz cikkében helyreigazította a félreértéseket, rámutatva, hogy a bicikli, amit Magyar használt, nem kifejezetten nőknek készült, és hogy a politikus csak a felvonulás idejére bérelte azt.

Ez nem az első eset, hogy Magyar Pétert valótlan állításokkal támadják; korábban például azzal vádolták, hogy női napszemüveget visel, ami szintén nem felelt meg a valóságnak. A politikus ezt követően elárverezte a napszemüveget.

Az Origo esetében még tovább mentek, hiszen fizetett hirdetés formájában is népszerűsítették a téves információt tartalmazó cikket a Facebookon.