Újbudai iskolai botrány: az intézményvezető az eltávolításától tart

Az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola kis épületében továbbra is fennáll a takarítási probléma, az intézményvezető pedig arra figyelmeztet, hogy ha a helyzet nem változik, akár az ő pozíciója is veszélybe kerülhet.

Az Indexhez érkezett információk szerint az iskolában továbbra sincs takarító, ami miatt a tanárok, a szülők és a diákok kénytelenek maguk rendben tartani a termeket. A szülők aggódnak, mert úgy vélik, hogy a mosdók nem megfelelően tisztítottak, ami fertőzésveszélyt jelenthet. A Dél-budai Tankerületi Központ azonban cáfolja a fertőzésveszélyt, mondván, hogy a takarító betegsége ellenére is biztosított a gyerekek biztonsága.

Újbuda polgármestere, László Imre bejelentette, hogy az önkormányzat takarítót küld az iskolába, és hangsúlyozta, hogy az intézmény tisztaságának fenntartása komoly egészségügyi kockázatokat háríthat el.

Az Index cikkének megjelenése után egy szülő továbbította az intézményvezető, Prőhléné Hehl Éva által írt levelet, amelyben az áll, hogy ha a szülők nem változtatnak a hozzáállásukon, akkor nemcsak takarító, de igazgató sem lesz az iskolában. A levél szerint a szülők csak péntek délután takaríthatnak, ami a szülők szerint azt jelenti, hogy valóban ők végzik a takarítást.

Az intézményvezető azonban cáfolja, hogy a takarítás a szülők feladata lenne. Prőhléné Hehl Éva szerint az iskola takarítása megoldott, nincs fertőzésveszély, és a szülők csak azért takarítanak, hogy megnyugodjanak. A szülők szerinte csak azért érzik szükségét a takarításnak, mert nem tartják megfelelőnek az osztálytermek tisztaságát.

(Borítókép: Wikipédia)