Az új Q8 e-tron virtuális visszapillantó tükrei

Az Audi bemutatta az e-tron modelljének frissített változatát, amelyet most Q8 e-tron néven ismerhetünk, és amelynek egyik legérdekesebb újítása a 780 ezer forintos virtuális visszapillantó tükör.

2018-ban került bemutatásra az első elektromos Audi, az e-tron, amely azóta is nagy népszerűségnek örvend. A modell megújult, és a Q8 e-tron néven folytatja pályafutását, még szebb, jobb és hatékonyabb kivitelben. Az autó egyik legfeltűnőbb újdonsága a hagyományos külső visszapillantó tükrök helyett alkalmazott virtuális külső tükrök, amelyek 780 ezer forintos felárral érhetők el.

Ezek a virtuális tükrök egy külső kamerarendszer segítségével közvetítik a képet belső OLED-érintő kijelzőkre, amelyeket az autó utasterében helyeztek el. A rendszer használata kezdetben szokatlan lehet, de számos előnnyel jár.

A virtuális tükrök többek között javítják az autó légellenállását, így hozzájárulnak a jobb aerodinamikai teljesítményhez. Emellett rossz időjárási körülmények között is jól teljesítenek, legyen szó hőségről vagy erős napsütésről. A kijelzőn érintéssel állítható a kamera képe, így az adott vezetési helyzethez igazítható. A járdaszegély nézet funkcióval a releváns részek kinagyíthatók, a kanyarodásnál pedig a holtterek figyelése válik egyszerűbbé. Autópályamódban, 90 km/óra feletti sebességnél a rendszer úgy állítja be a kamera képét, hogy a távolságok jobban meghatározhatók legyenek.

Az új Q8 e-tron iránt érdeklődők számára az autó 50 millió forintos ára lehet vonzó, és aki többet szeretne megtudni róla, az megtekintheti a képgalériát.