A Momentum jogi lépéseket tesz az MSZP ellen

A Momentum Mozgalom szerint az MSZP meghamisította az ajkai jelölőlapot, ezért jogi lépéseket fognak tenni. A párt kedd délelőtt hozta nyilvánosságra, hogy az MSZP logója jogtalanul kerülhetett fel a Közösen Ajkáért Egyesület jelölőlapjára, ami szerintük a megállapodás megszegését jelenti.

A Momentum Mozgalom közleménye szerint az ellenzéki jelöltek eredetileg a Közösen Ajkáért Egyesület képviseletében indultak volna, de az MSZP egy nyomtatvány cseréjével saját logóját is felhelyezte a jelölőlapra. A Nemzeti Választási Iroda honlapján is látható, hogy a jelölőlapon a Közösen Ajkáért Egyesület logója mellett az MSZP emblémája is szerepel.

Az Ajkai Szó Online információi szerint az egyesület elnöke, Vallerné Horváth Andrea márciusban bejelentette, hogy az egyéni képviselőjelöltek és a kompenzációs listán szereplők öt párt támogatását élvezik, köztük a Momentumét is.

A Momentum és az MSZP közötti feszültség nem újkeletű; korábban is voltak nézeteltérések a két párt között. A Momentum Mozgalom támogatta volna Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét, de a Nemzeti Választási Iroda oldalán nem szerepeltek a jelölőszervezetek között. A Momentum ezt az „óbaloldal” hibájának tartja, míg az MSZP társelnöke szerint a Momentum veszélyezteti Karácsony Gergely többségét a Fővárosi Közgyűlésben. Az ügyben mindkét fél nyilatkozott a sajtónak.