Második győzelmüket aratták a magyarok a jégkorong-világbajnokságon

A magyar női jégkorong-válogatott folytatta remek szereplését a klagenfurti divízió I/A-világbajnokságon, ahol 2-0-ra győzött a holland csapat ellen, így továbbra is veretlenül áll a tornán.

A magyar csapat Pat Cortina szövetségi kapitány irányításával kezdte meg a világbajnokságot, először a dél-koreai válogatottat győzte le 2–0-ra. A hollandok elleni második mérkőzésen is hasonló eredménnyel, 2–0-ra diadalmaskodtak, ami azt jelenti, hogy két forduló után még nem kaptak gólt.

A magyarok és a hollandok már csütörtökön is összecsaptak egy felkészülési mérkőzésen, amelyet a magyar válogatott 7–1-re nyert meg. A hivatalos világbajnoki találkozón is domináltak, és Pázmándi Zsófia emberelőnyös góljával már a 13. percben megszerezték a vezetést.

A második harmadban a holland csapat is aktívabbá vált, és bár a kapufát is eltalálták, a szünet előtt Dabasi Réka egy kipattanót követően közelről növelte a magyarok előnyét.

A mérkőzés záró harmadában a magyar válogatott továbbra is stabilan védekezett, és Németh Anikó kapus 26 védéssel zárta a találkozót, így a csapat ezen a meccsen sem kapott gólt.

A magyar válogatott a következő napokban további ellenfelekkel néz szembe: szerdán a norvég, pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia csapattal mérkőzik meg. A világbajnokságról az első két helyezett jut fel a legmagasabb divízióba, míg az utolsó helyezett kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény, 2. forduló:

Magyarország–Hollandia 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

gól: Pázmándi (13.), Dabasi (40.)