Luka Doncicék gyenge második negyedje Los Angelesben

Az NBA rájátszásának legutóbbi játéknapján a Miami Heat és a Dallas Mavericks is vereséget szenvedett. A Heat Jimmy Butler hiányában kikapott a Boston Celtics otthonában, míg a Mavericks a Clippers ellen maradt alul.

A vasárnapról hétfőre virradóra rendezett mérkőzéseken a Miami Heat tartalékos kerettel lépett pályára, és egyértelmű vereséget szenvedett a Boston Celtics otthonában. A Celticsnél Jayson Tatum tripla-duplával, 23 ponttal, 10 lepattanóval és 10 assziszttal járult hozzá a győzelemhez, míg a White-Porzingis-Brown hármas is hatékonyan teljesített.

A Los Angeles Clippers meglepően könnyedén győzte le a Dallas Maverickset, annak ellenére, hogy Kawhi Leonard nem léphetett pályára. A Mavericks, Luka Doncic vezetésével, gyenge játékot mutatott, különösen a második negyedben, amikor csupán nyolc pontot szereztek.

A Clippersnél James Harden 28 ponttal és nyolc gólpasszal, Ivica Zubac pedig 20 ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. Paul George is fontos szerepet játszott 22 pontjával, amelyeket kritikus pillanatokban szerzett, így a Clippers kontroll alatt tartotta a mérkőzést.

A rájátszás további mérkőzésein a Milwaukee Bucks, Jannisz Antetokounmpo nélkül, de Damian Lillard kiemelkedő teljesítményének köszönhetően győzött az Indiana Pacers ellen. A nyugati első kiemelt Oklahoma City Thunder szoros meccsen szerezte meg az első győzelmet a New Orleans Pelicans ellen.

Az NBA rájátszás első fordulójának további eredményei:

KELETI FŐCSOPORT - Boston Celtics (1.)–Miami Heat (8.) 114–94 Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0

  • Milwaukee Bucks (3.)–Indiana Pacers (6.) 109–94 Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0

NYUGATI FŐCSOPORT - Los Angeles Clippers (4.)–Dallas Mavericks (5.) 109–97 Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0

  • Oklahoma City Thunder (1.)–New Orleans Pelicans (8.) 94–92 Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0.