Két magyar is küzd a világ legerősebb emberei ellen Budapesten

Tíz év után tér vissza Magyarországra a Strongman Champions League, az erősemberek Bajnokok Ligája-versenye, ahol Juhász Péter és Véró Alex is megméretteti magát.

Tíz év után ismét Magyarországon kerül megrendezésre az erősemberek Bajnokok Ligája-versenye, a Strongman Champions League (SCL). Juhász Péter, aki hazánk jelenlegi elsőszámú versenyzője, remek formában várja a budapesti megmérettetést, hiszen az SCL legutóbbi fordulójában Martinique-on mindössze másfél pontra volt a dobogótól, végül negyedik helyen végzett.

Juhász Péter a karibi versenyen mutatott fantasztikus teljesítményével hangolt a magyarországi fordulóra. A többszörös magyar bajnok erősember a Martinique-i versenyen kis híján felállhatott volna a dobogóra, és a verseny előtti karibi hajóút is hozzájárult a jó hangulathoz. A versenyző elmondása szerint a pozitív élmények és a változtatott versenyzési stílus is segített abban, hogy a korábban várt rosszabb eredmények helyett negyedik-ötödik helyezéseket ért el.

A budapesti verseny előtt Juhász Péter lehetőséget kap a versenyeszközökkel és súlyokkal való gyakorlásra, ami tovább növelheti az esélyeit. A versenyző nem csak a helyezésre, hanem a teljesítményére is koncentrál, és minden energiáját ki szeretné adni.

A másik magyar versenyző, Véró Alex, szabadkártyával indulhat a budapesti SCL fordulón. Véró bothúzásban is jeleskedik, és a mostani verseny lesz pályafutása eddigi legnívósabb megmérettetése. Az előző szezonban a műtétje utáni regenerálódásra koncentrált, de az idény végére sikerült olyan állapotba kerülnie, hogy nemzetközi versenyeken is elinduljon, és több sikert is elérjen.

A Bajnokok Ligája hazai fordulójának rendezését Botka István, a Prémium sportmenedzser ismertette, aki szerint kétéves előkészítőmunka eredményeként sikerült megnyerni a nemzetközi sorozat vezetőinek támogatását. Botka hangsúlyozta, hogy a sportolók sikerei nem csak a szervezők érdemei, hanem az évek alatt segítő edzők és támogatók közös munkájának eredményei is.

A Bajnokok Ligája budapesti fordulója után a magyar erősemberek nem pihennek, hiszen egy héttel később Szombathelyen az U105-ös versenyzőkkel mérkőznek meg, majd a Prémium Strongman League közép-európai ligakupasorozat is folytatódik.