Két kaparós sorsjegyet ragasztottak össze, óvadék lett a nyeremény helyett

Egy floridai házaspár kísérlete, hogy összeragasztott kaparós sorsjegyekkel megnyerjenek 100 ezer dollárt, óvadék befizetésével végződött.

Az esetet a People magazin számolt be, amely szerint Kira Enders és Dakota Jones két 50 dolláros kaparós sorsjegyet ragasztott össze, remélve, hogy így megnyerhetik a 100 ezer dolláros (körülbelül 37 millió forint) főnyereményt. A tervük azonban nem vált valóra, és az Escambia megyei börtönből 20 ezer, illetve 17,5 ezer dolláros óvadék befizetése után távozhattak.

A házaspár a lottózóban hivatalos nyomtatványokat is aláírt, amelyek figyelmeztették őket a jogi következményekre, ha manipulálni próbálnák a sorsjegyeket. A lottótársaság dolgozói azonban hamar rájöttek, hogy a sorsjegyek nem nyertesek, és amikor Enders újra felvette velük a kapcsolatot, a lottózó irodájába hívták őket, ahol végül őrizetbe vették őket.

Dakota Jones a kihallgatás során azt állította, hogy ők becsületes emberek, nem szándékoztak csalni, és nem is tudták, hogy bűncselekményt követnek el. Az ügyben eljáró seriff, Chip Simmons szerint azonban egyértelmű volt a csalás, hiszen a sorsjegyek sorozatszámai nem egyeztek meg, és különösen gyanús volt, amikor valaki egymillió dolláros nyereményt próbál beváltani.