Harry herceg nem tervez visszaköltözni az Egyesült Királyságba

Több mint négy évvel ezelőtt Harry herceg és Meghan hercegné elhagyta a királyi családot és az Egyesült Királyságot, hogy az Egyesült Államokban kezdjenek új életet. Számos jel utal arra, hogy a hercegi pár nem tervez visszatérni a szigetországba.

Harry és Meghan Kaliforniában élnek, ahol két gyermeküket, Archie-t és Lilibetet nevelik. Habár az amerikai életet élvezik, gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon visszaköltöznek-e Angliába, különösen most, hogy Károly király és Katalin hercegné betegségéről érkeztek hírek. Azonban Harry herceg nem mutat hajlandóságot arra, hogy visszatérjen, és több utalást is tett arra, hogy az Egyesült Királyság már nem az a hely, ahol a jövőjét képzeli. Egy héttel ezelőtt hivatalos dokumentumokban az Egyesült Államokat jelölte meg lakóhelyének.

A hercegi pár jelenleg nem rendelkezik otthonnal az Egyesült Királyságban. Tavaly márciusban Károly király arra kérte őket, hogy hagyják el a Frogmore Cottage-et, amit Erzsébet királynő ajándékozott nekik esküvőjük után. Azóta sem vásároltak ingatlant az országban, és látogatásaik során szállodákban vagy barátoknál szállnak meg.

Harry herceg biztonsági intézkedései is megváltoztak az országban. Jogilag lépett fel a belügyminisztérium ellen, mivel 2020 februárjában a király és közszereplők védelmét ellátó végrehajtó bizottság döntése értelmében megváltozott a védelme mértéke az országban tartózkodása során. A bíróság ítélete szerint Harry elveszítette a védelmet a királyi család elhagyása után, de a herceg továbbra is küzd az igazáért a Fellebbviteli Bíróságon.

Harry herceg azt is fontolgatja, hogy teljes jogú amerikai állampolgár legyen, és bár az amerikai állampolgárság gondolata többször megfordult a fejében, jelenleg nem ez a legfontosabb számára.