Fucsovics Márton hatalmas ugrása a világranglistán

Fucsovics Márton jelentős előrelépést tett a férfi teniszezők világranglistáján, 29 helyet javítva az 53. pozícióba került, közelítve ezzel a legjobb 50-hez. Bondár Anna is sikerrel játszott a svájci Chiassóban, így újra a top100-ban található.

A múlt hét különösen sikeres volt a magyar teniszezők számára, Fucsovics Márton bukaresti tornagyőzelmével kiemelkedve. A második számú magyar teniszező pályafutása során másodszor emelhetett magasba ATP-trófeát, előző győzelmét hat évvel ezelőtt szerezte meg. Fucsovics győzelme nemcsak a világranglistán való előrelépést jelentette számára, hanem az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos lépés, hiszen jelenleg kijutó helyen áll a ranglistán.

A 32 éves teniszező sikerével nemcsak magának, hanem az országnak is fontos pontokat szerzett az olimpiai kvalifikáció tekintetében. A június 10-i határidőig a világranglista első 56 helyezettje között kell lenni, de a nemzetenkénti négyfős limit miatt további helyek is szabadulhatnak fel.

Marozsán Fábián, a magyar férfi teniszezők első számú képviselője, a barcelonai 500-as kategóriájú tenisztornán az nyolcaddöntőig jutott, ezzel egy helyet javítva a világranglistán, jelenleg a 38. helyen áll. Marozsán a következő kihívásra a madridi mestertornán készül, ahol a főtáblás küzdelmek szerdán veszik kezdetüket.

A női mezőnyben Bondár Anna visszatért a top100-ba, miután a svájci Chiassóban megrendezett ITF-tornán döntőt játszott, és a világranglistán 13 helyet javítva a 95. helyre lépett előre. Gálfi Dalma két helyet rontva a 137., Udvardy Panna egy helyet csúszva vissza a 151. helyre, míg Babos Tímea, aki vasárnap párosban WTA-tornát nyert, a 180. helyen maradt.