Hogyan böngésszünk diszkréten a LinkedIn-en?

Sokak számára okozhat kellemetlenséget a LinkedIn-en az, hogy a felhasználók láthatják, ki nézi meg a profiljukat, de szerencsére van mód a funkció kikapcsolására, így lehetővé téve a diszkrét böngészést.

A LinkedIn azon közösségi platformok közé tartozik, ahol az új munkalehetőségek és munkahelyi kapcsolatok kialakítása érdekében érdemes másokkal kapcsolatba lépni, azonban a felhasználókat alapértelmezés szerint értesíti, ha valaki megtekinti a profiljukat. Ez sokaknak kényelmetlenséget okozhat, különösen, ha inkább diszkréten szeretnének mások profiljait böngészni.

Az online társadalmi hálózatokon végzett tevékenységünk gyakran nyomon követhető, és sok platform, így a LinkedIn is, alapértelmezetten értesíti a felhasználókat, ha valaki ránéz a profiljukra. Ez előnyös lehet álláskeresés vagy kapcsolatépítés szempontjából, de bizonyos helyzetekben zavaró is lehet.

A zavaró funkció kikapcsolása

A LinkedIn lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók kikapcsolják ezt a funkciót. Ehhez a fiók jobb felső sarkában található képre kell kattintani, majd a legördülő menüből a "Beállítások és adatvédelem" pontot kell kiválasztani. A "Láthatóság" szekcióban található "Profil megtekintése lehetőségek" részre kattintva választható ki a "Privát mód". Fontos tudni, hogy ha ezt az opciót aktiváljuk, akkor nem kapunk értesítést arról, ha mások nézik meg a profilunkat.

A LinkedIn profilnézési beállításainak módosítása révén a felhasználók diszkréten böngészhetik mások profiljait. Bár ez a lehetőség kevésbé ismert, mégis nagyon hasznos lehet azok számára, akik óvatosabban szeretnék kezelni az online jelenlétüket.