„Baszódjon meg és akkor még finom voltam” – Daniel Ricciardo kiakadt a Kínai Nagydíj után

Alaposan felkorbácsolódtak az indulatok a Forma-1-es Kínai Nagydíjat követően, miután Lance Stroll és Daniel Ricciardo összekoccant.

A verseny 21. körében Valtteri Bottas motorhiba miatt kiesett, ami a biztonsági autó bejövetelét eredményezte, és a mezőny többsége kerékcserére használta fel ezt az időszakot. Ebben a zűrzavarban Ricciardo rossz helyre állt vissza, amiért három rajthelyes büntetést kapott, de igazán az hozta ki a sodrából, amikor Stroll hátulról nekiütközött. A kanadai pilóta később Ricciardóra hárította a felelősséget, ami kiverte a biztosítékot az ausztrál versenyzőnél.

„Már kezdtem megnyugodni, de amikor meghallottam Lance véleményét a balesetről, ismét dühbe gurultam. Azt állítja, hogy én vagyok a hibás, ami teljesen felháborít. Világosan látszik, mi történt, ráadásul a biztonsági autó mögött. Megnéztem a fedélzeti felvételt, és látható, hogy ő nem is engem figyelt, hanem a kanyart nézte. Pedig az egyetlen dolga az lett volna, hogy az előtte haladó autóra figyeljen” – mondta Ricciardo a RacingNews365-nek.

Ricciardo dühét tovább fokozta, hogy a csapattól kapott ultimátumot a teljesítményének javítására az áprilisi időszakra, és bár Kínában jól teljesített, a baleset miatt nem szerzett pontot, ami különösen fájdalmas lehet számára.

Stroll végül módosította a véleményét a történtekről: „Nem hiszem, hogy Ricciardo hibázott. Mindenki hirtelen fékezett, és éppen ő volt előttem. Nem ő fékezett úgy, hogy emiatt történt volna a baleset, hanem az egész mezőny, és egyszerűen csak pechünk volt” – nyilatkozta Stroll.