Budapestre jön a tavalyi NHL-draft első választottja és több sztárjátékos is

A kanadai jégkorong-válogatottal Budapestre érkezik Connor Bedard, aki az NHL legutóbbi amatőr választásán az első helyen került kiválasztásra, valamint a hírek szerint Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins csapatkapitánya is csatlakozhat a csapathoz.

A Magyar Távirati Iroda jelentése szerint a 18 éves csatár, Bedard, aki az NHL-ben a Chicago Blackhawksszal szerepel, részt vesz a május 10-én kezdődő csehországi világbajnokságon, így a budapesti edzőtáborban és a május 7-i Magyarország-Kanada felkészülési mérkőzésen is játékba lép.

Bedard izgatottságát fejezte ki a közelgő események kapcsán, hiszen több mint egy évvel ezelőtt volt utoljára lehetősége a kanadai színeket képviselni, akkor még a korosztályos válogatottban. Az NHL rájátszásából kiesett csapatával, a Chicago Blackhawksszal nem jutott tovább, ezért vállalhatja a világbajnoki szereplést.

Az első NHL-szezonjában Bedard 68 mérkőzésen 61 pontot szerzett (22 gól, 39 gólpassz), ezzel az újoncok között a legjobb teljesítményt nyújtotta, és csapata házipontlistáján is az élen végzett. A fiatal játékos első NHL-es szezonjában a hátán vitte a csapatát, az All-Star gálára is meghívták, de sérülés miatt le kellett mondania a szereplését.

A magyar válogatott a bolzanói divízió I/A-s világbajnokságra készül, amely április 28. és május 4. között kerül megrendezésre. A csoportban a magyar csapat mellett az olasz, szlovén, dél-koreai, japán és román válogatottak küzdenek a feljutásért, ahol a legjobb két csapat léphet fel az A csoportos elitbe, míg az utolsó helyezett a divízió I/B-be esik vissza.

A kanadai válogatott rendkívül erős kerettel érkezik Budapestre, és bár a címvédő juharlevelesek még nem hirdettek keretet, a tengerentúlról származó hírek szerint Bruce Boudreau szövetségi kapitány szeretné, ha Sidney Crosby is csatlakozna a csapathoz. A Pittsburgh szupersztárja nem mondott azonnal igent a meghívásra, kért pár nap gondolkodási időt, de ha érez magában elég erőt és motivációt, akkor van rá esély, hogy csatlakozik a honfitársaihoz.

A magyar csapat számára a szezon a Kanada elleni gálamérkőzéssel zárul, amelyre már 7990 forinttól lehet jegyet váltani. A két csapat tavaly is összecsapott az MVM Dome-ban, akkor még a magyar válogatott az A csoportra készülhetett.