Porsche Cayenne GTS: A legújabb biturbó V8-as SUV bemutatkozása

A Föld napján debütált a Porsche legújabb biturbó V8-as SUV-ja, a Cayenne GTS, amely mostantól 500 lóerős teljesítménnyel és egyedi megjelenéssel hódít.

A Porsche tavaly áprilisban leplezte le a legfrissebb Cayenne modellt, de a sportterepjárók kedvelőinek eddig várnia kellett a GTS változatra. A Cayenne GTS kiemelkedik egyedi lökhárítóival, 21 colos RS Spyder Design könnyűfém-felnijeivel és vörös féknyergeivel. A modell alapáras kétkamrás légrugós felfüggesztése 10 milliméteres ültetést kapott, ami mellett a nyolcfokozatú Tiptronic S automata sebességváltó és a fejlett összkerék-hajtás is növeli a jármű vonzerejét.

A Cayenne GTS 4 literes biturbó V8-as benzinmotorja 40 lóerővel többet, összesen 500 lóerőt produkál, míg a csúcsnyomatéka 660 Nm. Ez a teljesítmény jelentős növekedést mutat az előző GTS modell 460 lóerős, 620 Nm nyomatékú motorjához képest.

Az új Cayenne GTS gyorsulása is lenyűgöző: mindössze 4,4 másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet, és a gyorsulása csak 275 km/h-nál ér véget. A pontos ár még ismeretlen, de a várakozások szerint a nyáron érkezik meg a kereskedésekbe.