Az LG újításai a televíziók világában

Az LG a mesterséges intelligencia, a kifinomult grafikus teljesítmény és a kábelmentes kialakítás révén új szintre emeli a televíziókat, ezzel is bizonyítva, hogy a fejlődés még korántsem ért véget.

A televíziók fejlődése nem áll meg: az LG szerint továbbra is van hely az érzékelhető javulásnak. A kijelzők, hangrendszerek, felhasználói felületek és a dizájn minősége egyaránt fontos szerepet kap a versengő piacon.

Az LG 2024-es Signature OLED M4 és OLED G4 készülékei 70 százalékkal jobb grafikus teljesítményt és 30 százalékkal gyorsabb feldolgozási sebességet ígérnek az elődmodellekhez képest, a mesterséges intelligencia segítségével. A tévék képesek önállóan kezelni a kijelzőt, és finomhangolni a fényerő- és kontrasztbeállításokat, így élesebb képeket biztosítva.

Az LG 2024-es QNED televíziói is jelentős fejlődésen mentek keresztül, 1,3-szor erősebb teljesítményt, 2,3-szor nagyobb grafikai tudást és 1,6-szor gyorsabb feldolgozási sebességet kínálva az előző modellekhez képest.

Az AI Sound Pro funkcióval az LG 2024-es OLED és QNED tévéi képesek a beszédsávot elkülöníteni az alapzajtól, javítva ezzel a párbeszédek tisztaságát és érthetőségét.

A dizájn terén is újít az LG: a kábelmentes OLED M4 modell szélesebb méretválasztékban lesz elérhető, és egy külső box segítségével vezetékek nélkül kapcsolódik az áramforráshoz, így a nappali letisztultabbá válik. A G4 televíziók ultravékonyak és tökéletesen a falra simulnak, idén pedig már talppal is kaphatók lesznek, ami nagyobb rugalmasságot biztosít az elhelyezésben.

A QNED tévék közül a legnagyobb, 86 hüvelykes modell is elérhető lesz, és a sorozat 29 mm-es mélységű készülékei könnyen beilleszthetők bármilyen környezetbe.

Az okostévék felhasználói felületének minősége is kiemelkedő fontosságú. Az LG idei OLED tévéi 2026-ban új rendszerverzióra frissíthetnek, és 2029-ig minden évben megkapják a platform előző évi új verzióját. A 2022-es OLED készülékek tulajdonosai is részesülnek a szoftverfrissítésből, és a 2023-as OLED tévék jövőre kapják meg a webOS24-et, míg a 2022-es modellek tulajdonosai idén a 2023-as verzióhoz juthatnak hozzá. Ezek a frissítések 5 éven át lesznek elérhetők a felhasználók számára.