A Motorola 50 Edge triója: Stílus és innováció kéz a kézben

Praktikus funkciókkal és stílusos megjelenéssel érkeztek a Motorola legújabb készülékei, az Edge 50 Ultra, Pro és Fusion modellek, melyeket a gyártó belgrádi bemutatóján ismerhettünk meg.

A Motorola Edge sorozatának három legújabb modellje, az 50 Ultra, az 50 Pro és az 50 Fusion a napokban debütált, először Újdelhiben, majd április 18-án Belgrádban mutatkoztak be a nagyközönségnek.

Az Edge 50 készülékek kialakításánál a Motorola szakemberei nagy hangsúlyt fektettek az első benyomásra. A környezetbarát csomagolás mellett a színek és minták kiválasztására is nagy gondot fordítottak. Az Edge 50 Ultra például egy különleges, barackszínű Peach Fuzz változatban is elérhető, ami a 2024-es év színét tükrözi. További színek között szerepel a sötét szürke Forest Grey és a világos barnás Nordic Wood. Az Edge 50 Pro kínálatában a Luxe Lavender és a Black Beauty mellett a gyöngyházfényű Moonlight Pearl is helyet kapott, míg a Fusion modellek Forest Blue, Hot Pink és Marshmallow Blue színekben érkeznek.

A tapintás élményére is gondoltak: a Nordic Wood változat nemcsak színben és mintázatban, hanem tapintásban is a faszerkezetet idézi, míg a Moonlight Pearl fényes felületet kapott. A többi készülék vegán bőrrel van bevonva, ami nemcsak kellemes tapintású, hanem praktikus is, mivel nem csúszik ki a kézből vagy a zsebből.

A készülékek könnyűsége is figyelemre méltó, mindegyik modell 200 gramm alatt van, és a lekerekített széleknek köszönhetően jól kézre állnak. Az Edge 50 Ultra Dolby Atmos és Dolby Head Tracking funkcióval is rendelkezik, amit a bemutatott Moto Buds és Moto Buds+ fülhallgatók is kiegészítenek. A Moto Buds+ különösen figyelemre méltó, mivel a Bose-zal közösen fejlesztették, és kiemelkedő hangzást és zajszűrést kínál.

A Motorola új Style Sync funkciójával a telefonunkkal befotózott ruhánk mintázatából egyedi háttérképet készíthetünk, így a készülékünk valóban divatos kiegészítővé válik.

Az Edge 50 sorozat tudását tekintve a gyártó a mindennapi használhatóságra koncentrált. Az Ultra és a Pro modellek 4500 mAh-s akkumulátorral rendelkeznek, amelyeket egy 125 Wattos TurboPower töltővel lehet tölteni, és a gyártó szerint mindössze 4 perc töltéssel egy teljes napra elegendő energiát kapnak. A Fusion modellnél egy 5000 mAh-s akkumulátor biztosít több mint 30 órányi üzemidőt, és a csomaghoz 68 W-os adapter is tartozik.

A kamerarendszer terén az Ultra modell az első okostelefon, amelyet a Pantone színtudósaival közösen fejlesztettek ki. A csúcsmodellben egy 50MP-es fő lencse, egy 64 MP-es telefotó lencse és egy 50 MP-es ultraszéles kamera található, míg a Pro modellek 50 MP-es főlencsével, 10 MP-es teleobjektívvel és 13MP-es ultraszéles kamerával rendelkeznek. A Fusion két hátsó kamerát kapott: egy 50 MP-es főkamerát és egy 13 MP-es ultraszéles lencsét.

A készülékekben található „Pro” funkció lehetővé teszi a kreatív fotózási technikák kipróbálását, például a hosszú expozícióval készített felvételeket. A Smart Connect funkció segíti a különböző eszközök közötti kapcsolódást, míg a Switch Control funkció gyors adatátvitelt tesz lehetővé a Windows-gépek és a telefon között.

Az Ultra modellben a Snapdragon 8s Gen 3 mobilplatform, a Pro modellben a Snapdragon 7 Gen 3 chip, míg a Fusionben a Snapdragon 7s Gen 2 biztosítja a zökkenőmentes működést. Mindhárom készülék 6,67 hüvelykes, 144 Hz-es képfrissítésre képes FHD+ felbontású OLED-panellel és IP68-as szintű víz- és porállósággal rendelkezik.

A Motorola Edge 50 Pro már kapható Magyarországon 279 990 forintért, a Fusion május 10-től 169 990 forintért lesz elérhető, míg az Ultra modellre júniusig kell várni, amikor is 359 990 forintért kerül piacra.