Google Térkép: Hamarosan érkezik az új 3D-s épületnézet

Már tesztelik a Google Térkép alkalmazás új funkcióját, amelynek globális bevezetése után sokkal látványosabb és élethűbb navigációt ígér a világ egyik legnépszerűbb GPS-alkalmazása.

Az Android Police szerint a Google Térkép hamarosan egy új, 3D-s épületnézetet kap, amely jelenleg még csak a bétaverzióban érhető el tesztelés céljából. Az új funkció bekapcsolása a Beállítások menü Navigáció pontjában lehetséges, és lehetővé teszi az épületek valós ismertetőjegyeik alapján történő megjelenítését.

Ez az újítás jelentősen megkönnyítheti az eligazodást, hiszen a felhasználók a 3D-s nézetben láthatják majd az épületeket, ami hozzájárulhat a navigáció realisztikusabbá tételéhez. A funkció bármikor ki- és bekapcsolható, így aki szeretné, visszatérhet a hagyományos térképnézethez.

Jelenleg még nem ismert, hogy mikor válik elérhetővé a közhasználatú Google Maps változatban az új 3D-s épületnézet, de a tesztelés állapota alapján valószínűsíthető, hogy a felhasználóknak nem kell már sokáig várniuk az újításra.