Sorban állnak a hollywoodi stúdiók Taylor Swift pasijáért

Travis Kelce már eddig is sztárnak számított, de most a sport után a médiát is meghódíthatja. Testvérével indított podcastjukért máris licitháború alakult ki és legfrissebb hírek szerint 90 millió dollárra taksálják a showműsorukat, legalább húsz vállalat áll sorban, hogy hozzájuk vigyék az ökörködős rádióműsorukat. De emellett akciófilmet és showműsorokat is csinálnának velük a stúdiók. Úgy tűnik, Swift nem csak magából, hanem még a párjából is aranybányát tud csinálni.

Még csak néhány hónapja, hogy tavaly szeptemberben felröppent a hír, mely szerint Taylor Swiftre ismét rátalált a szerelem. Új párját, Travis Kelcét az Egyesült Államokon kívül még csak nagyon kevesen ismerték, főleg azok, akik rajonganak a profi amerikaifutball-ligáért, az NFL meccsiért. A Kansas City Chiefs támadójátékosa ugyanis már a pályán elért eredményével is sokak figyelmét felhívta magára, ám ismertsége azután lőtt ki, hogy összejött a popsztárral. Travis Kelcének azóta minden lépését még inkább árgus szemekkel figyeli a média, de a figyelem nem csak rá, hanem családjára, így a korábban szintén kiválóan focizó Jason Kelcére is jócskán vetül.

Testvérekből üzlettársak

A két fivér már eddig is ügyesen építgette pályán kívüli karrierjét. 2022 őszén elindították saját showműsorukat, egy podcastot, amely leginkább akkor került a hírekbe, amikor a testvérek csapatai egymás ellen játszottak az NFL nagydöntőjében, a Super Bowl-on. Az összecsapást a fiatalabbik fiú, Travis és a Chiefs nyerte meg, Jason Kelce pedig azóta már vissza is vonult a játéktól. A műsorukban – amit saját otthonaik pincéjében kezdtek – Kelceék inkább ökörködtek és sztorizgattak, kevés tudatos tartalom volt mögötte, legalábbis eleinte. Mostanra viszont már az egyik leghallgatottabb ilyen jellegű műsor lett az Új Magasságok, azaz New Heights című sorozatuk.

Beindult a licitháború

Nem csoda, hogy főleg a Taylor Swift jelentette reklámérték miatt sorban állnak a befektetők, hogy magukhoz csábítsák a fivéreket. A hírek szerint legalább 20 cég kezdett licitháborúba, a licit jelenleg évi 2 és 4 millió dollár között mozog, azaz szezononként ekkora fizetést kapnának a tesók a 90 millió dolláros értékre becsült műsor szerződtetéséért – írja a Daily Mail.

Szakértők szerint Swift önmaga 15-20 százalékkal tette drágábbá a műsort, hiszen miatta rengeteg zenerajongó is nézni, illetve hallgatni kezdte azt (a műsort kamerával is rögzítik). Nemrég pedig az énekesnő a műsor címével feliratozott baseball-sapkában (párja, Travis oldalán természetesen) jelent meg a Coachella fesztiválon, ezzel további figyelmet generálva annak.

Pincéből a nagyvászonra

Ez pedig még csak a kezdet. A Kelce fivérek nemrég élő showműsort is adtak régi egyetemükön egy rendezvény keretében, ráadásul folyamatosan híresebbnél híresebb vendégeket – játékostársaikon kívül nemrég Arnold Schwarzenegger is járt náluk – tudnak meghívni, ezáltal azt a képet is építik magukról, hogy médiasztárként is egyre inkább komolyanvehetők.

Az biztos, hogy már most szeretnék a nagyobb tévécsatornák és stúdiók magukhoz csábítani őket, nem akarják megvárni, hogy Travis is szögre akassza a szerelését. Jason Kelcét konkrét ajánlatokkal is megkeresték már tévétársaságok, hogy legyen szakértő náluk, de más cégek motivációs beszédekre is szeretnék felkérni a fivéreket – nem túlságosan jól titkolva, hogy a Taylor Swift verte hullámokat is meglovagolnák ezzel.

A hab a tortán viszont egyértelműen az a hír, mely szerint akciófilmet forgatnának a fivérek főszereplésével. A The Sun című lap szerint az ötlet iránt több hollywoodi stúdió is érdeklődik: 100 millió dolláros büdzsét sem sajnálnak a tervre.

Okosabb vagy, mint egy híresség?

Jason Kelce tavasszal, a visszavonulása után beszélt arról először, hogy a sportolóknak milyen nehéz visszatérni a „civil” életbe, sokan próbálkoznak bennmaradni a körforgásban vagy edzőként, vagy tévés szakértőként, ám ez évről évre egyre kevesebbeknek sikerült. A liga által létrehozott úgynevezett keltető program is segít ebben nekik, amelyet a Hollywood Reporter szerint Jason óriási sikerrel teljesített és egyöntetűen úgy vélik a szakértők, hogy készen áll a tévés sztárságra.

Közben testvére, Travis is kipróbálta már magát más területen. Tavaly házigazdája volt a népszerű komédiaműsornak, a Saturday Night Live-nak, hamarosan pedig szerepel majd az Okosabb vagy, mint egy ötödikes? amazonos verziójában, az Okosabb vagy, mint egy híresség? című műsorban, amely a tervek szerint húsz epizódból áll majd és a napokban jelentették be.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy bár Travis Kelce még fel sem hagyott aktív sportolói karrierjével, máris ügyesen építi az azt követő életét a showbiznisz világában. Azt pedig, hogy mennyibe kerülne a stúdióknak például egy közös műsor szerelmével, Taylor Swifttel, megjósolni is lehetetlen.