Horrorisztikus ütközés, kórházba kellett szállítani a liverpooli támadót

Rendkívül rémisztő jeleneteket hozott az Everton–Nottingham Forest angol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés hajrája: a hazaiak támadója elvesztette az eszméletét a pályán, miután ütközött a riválisnál futballozó Morgan Gibbs-White-tal.

Az Everton közleményben jelezte, hogy elővigyázatosságból kórházba kellett szállítani a csapat portugál támadóját, Betót, mert a Gibbs-White-tal történt ütközés után elvesztette az eszméletét. A 26 éves csatárt hosszas ápolás és vizsgálat után merték egyáltalán hordágyra emelni a Goodison Parkban lejátszott mérkőzés hosszabbításában. A társak azonnal jelezték is, sürgősen jöjjön a segítség, mert baj van. Beszédes, a rutinos, 39-szeres angol válogatott Ashley Young látva a jelenetet könnyeivel küszködött a pályán.

Az élő képen annyit lehetett látni, egy röviden sikerült felszabadítás után a Forest és az Everton játékosa is felugrik fejelni, Gibbs-White pedig – szándékosság nélkül – Beto bal halántékába bólint, ami a hasonló összefejeléseknél az egyik legsebezhetőbb része a koponyának. Innentől még hét perc volt, mire a hordágyon – vastaps kíséretében – lehozták őt a pályáról.

A találkozót egyébként a liverpooli gárda nyerte 2–0-ra, így komoly lépéselőnybe került a kiesés elkerüléséért folytatott csatában közvetlen riválisnak számító Foresttel (is) szemben. Az Everton jelenleg 30 ponttal a 16., a Nottingham 26 egységgel a neve mellett a Premier League tabellájának 17. helyén áll. A legjobb, de már kieső csapat a Luton jelen állás szerint, a nagy-londoniaknak 25 pontjuk van.

A nap korábbi részében a Liverpool Londonban, a Fulham otthonában tudott 3–1-re nyerni, ezzel megszakítva a pocsék sorozatát és életben tartva bajnoki reményeit. A győzelemmel a Liverpool pillanatnyilag a tabella második helyén áll az Arsenal mögött, mindkét csapatnak 74-74 pontja van, de a rosszabb gólkülönbség miatt a Liverpool a második. A mérkőzésen Trent Alexander-Arnold szabadrúgásból szerzett vezetést, majd Ryan Gravenberch és Diogo Jota góljaival pecsételték meg a házigazda sorsát. A magyar válogatott, Szoboszlai Dominik a 86. percben állt be a pályára.

A magyar válogatott Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth 3–1-re kikapott az Aston Villa vendégeként. A Crystal Palace 5–2-re verte a londoni rangadón a West Ham Unitedot.

A tabella élén az Arsenal áll, pontegyenlőség mellett második a Liverpool, míg a hétvégi bajnokiját kupakötelezettsége miatt elhalasztó Manchester City – egy meccsel kevesebbet játszva is csupán egypontos hátrányban – a harmadik. Ha a Liverpool behúzná a bajnoki címet, azzal történelmet írna: még soha egy csapat sem nyert meg négy szezont zsinórban az angol bajnokságban.

A Premier League idei évadában már csak öt meccs van hátra a Liverpoolnak, az utolsó fordulót május 19-én játsszák – ez után szűk egy hónapja lesz a játékosoknak kipihenni magukat az Európa-bajnokság előtt.

: Everton (@Everton) – Twitter, April 21, 2024 : Spudlud (@bunglerules) – Twitter, April 21, 2024 : Men in Blazers (@MenInBlazers) – Twitter, April 21, 2024 : Fulham–Liverpool 1–3 (1–1) – Premier League, April 22, 2024 : Szoboszlai ssak pár percet játszott, de így is nyert a Liverpool, szuper kiélezett az angol bajnokság – Premier League, April 22, 2024