Michelisz vezeti a bajnokságot a TCR World Tour első hétvégéje után

A címvédő Michelisz Norbert fontos pontokat gyűjtött a TCR World Tour szezonnyitóján, és az első hétvége után vezeti az összetett bajnokságot.

A Magyar Távirati Iroda jelentése szerint Michelisz Norbert, a BRC Racing Team Hyundai Elantrájával versenyző 39 éves pilóta, a vasárnapi második futamon a hetedik helyen zárt a Vallelunga pályán, amely Róma mellett található. A szombati futamgyőzelmet követően, ahol élről indult, ezúttal a tizedik helyről rajtolt, és a leintésig hetediknek jött fel.

Az argentin Néstor Girolami nyerte a versenyt, az uruguayi Santiago Urrutia lett a második, míg a dobogó harmadik fokára az olasz Marco Butti állhatott fel.

Michelisz az összetettben kilencpontos előnnyel vezet az argentin Esteban Guerrieri előtt, és 15 ponttal előzi meg a spanyol Mikel Azconát. A futamgyőztes 30, a második és harmadik helyezettek pedig 25, illetve 22 pontot szereztek.

A TCR World Tour következő állomása május elején Marokkóban lesz, ezt követően pedig az Egyesült Államok, Brazília, Uruguay és Kína ad otthont a sorozatnak. A záró fordulót november közepén Makaóban rendezik.