Erdogan, szégyeld magad! – üzente Izrael

Izrael üzenetet küldött a török elnöknek, miután Erdogan fogata a Hamász vezetőjét fogadta, ahol a tűzszünetről is tárgyaltak.

A közel-keleti konfliktusban újabb feszültség forrása jelent meg, amikor a török elnök, Recep Tayyip Erdogan fogadta a Hamász egyik vezetőjét, Iszmáíl Hanijét Isztambulban. Ez az esemény Izrael részéről éles bírálatot váltott ki, amelynek eredményeképpen az izraeli kormány "Erdogan, szégyeld magad!" üzenetet küldött a török államfőnek. A találkozón a tűzszünet szükségességéről és a humanitárius segélyekről is szó esett.

Ez volt az első találkozó a török elnök és a Hamász terrorszervezet politikai vezetője között, amióta a Hamász megtámadta Izraelt. A török elnöki hivatal tájékoztatása szerint a megbeszélésen Erdogan hangsúlyozta, hogy Törökország folytatja diplomáciai törekvéseit a nemzetközi közösség figyelmének felhívására a palesztinok üldözésére, és azonnali véget kell vetni a háborúnak, valamint végeleges tűzszünetet kell hirdetni.

A török elnöki hivatal közleménye hozzáteszi, Törökország már több mint 45 ezer tonna humanitárius segélyt küldött Gázába „a szenvedések enyhítése” céljából, és továbbra is hasonlóképp fog eljárni. A fejlemények részleteit a közel-keleti konfliktus legfontosabb pénteki eseményeiről szóló összefoglalóban lehet elolvasni.