Fucsovics Márton megnyerte a bukaresti ATP-tornát

Fucsovics Márton pályafutása második ATP-trófeáját nyerte meg Bukarestben, miután két szettben legyőzte Mariano Navonét.

Fucsovics Márton a 250-es kategóriájú bukaresti salakpályás tenisztornán diadalmaskodott, ahol a döntőben két szettben győzte le Mariano Navonét. A magyar teniszező ezzel pályafutása második tornagyőzelmét szerezte meg az ATP Touron, és a világranglistán jelentős előrelépést ért el, az 53. helyre jön fel.

A torna során Fucsovics kiváló formát mutatott, többek között legyőzte a világranglistán 25. helyezett Tallon Griekspoortot is, és hat év után jutott ismét salakpályán döntőbe. Korábban már nyert egy 250-es tornát Genfben, ami az első ATP-trófeája volt.

Az argentin Mariano Navone, aki a bukaresti torna ötödik kiemeltje volt, korábban már játszott ATP-döntőt Buenos Airesben, de Fucsovics ellen ez volt az első találkozásuk. A magyar teniszező agresszív játékkal kezdett, és már az első játékokban előnybe került.

A lassú bukaresti salakon hosszú labdamenetek jellemezték a mérkőzést, amelyek során Fucsovics többször is brékelt, de Navone nem adta fel könnyen, és egyenlített a szettben. A magyar teniszező azonban koncentrált maradt, és a fontos pillanatokban megőrizte előnyét.

A második szettben is hasonló forgatókönyv zajlott le, Navone többször is visszajött a mérkőzésbe, de Fucsovics végül mindkét szettben megőrizte nyugalmát és győzelmét. A 32 éves magyar teniszező ezzel a sikerrel jelentősen javított világranglistás helyezésén, és a trófea mellé 88 125 dollárt (32,6 millió forint) kapott.

A győzelem után Fucsovics elmondta: „Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés. Keményen megdolgoztam a sikerért. Nehéz meccs volt, de a végsőkig küzdöttem. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott engem, néha olyan érzés volt, mintha otthon játszottam volna. Köszönöm az új edzőmnek, Kellner Ádámnak is, és jövőre visszatérek”. A magyar teniszező a torna milliárdos tulajdonosától, Ion Tiriactól vehette át a kupát.

ATP 250, BUKAREST, DÖNTŐ

  • Fucsovics Márton – Mariano Navone 6:4, 7:5