Ford visszahívás: fél millió jármű érintett

A Ford Motor Company fél millió járművet hív vissza az Egyesült Államokban, miután a Nemzetközi Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal figyelmeztetést adott ki akkumulátorproblémák miatt.

A visszahívás a kompakt SUV és a pickup teherautó kategóriájú járműveket érinti. A Nemzetközi Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (National Highway Traffic Safety Administration) által kiadott figyelmeztetés 450 ezer járműre terjed ki az Egyesült Államokban, mivel azok akkumulátorprobléma miatt elveszthetik hajtóerejüket.

Az érintett modellek között szerepelnek a 2021 és 2024 között gyártott Ford Bronco Sport SUV típusok, valamint a 2023 és 2024 között készült Ford Maverick pickupok. Összesen 456 565 járművet hívnak vissza a probléma miatt.

A hivatal szerint az akkumulátor nem tudja észlelni az alacsony töltöttséget, ami miatt a vészvillogók és egyéb elektromos tartozékok nem működnek megfelelően, vagy akár a meghajtás is leállhat. Ezek a hibák növelik a balesetek kockázatát.

A Ford szóvivői kijelentették, hogy elkötelezettek a vásárlóik biztonsága és elégedettsége iránt, és ezek az elsődleges prioritások. Hozzátették, hogy proaktív intézkedéseket tesznek a probléma hatékony megoldása érdekében.

A probléma orvoslására a tulajdonosoknak fel kell keresniük egy Ford márkakereskedést, ahol ingyenesen újrakalibrálják a karosszéria vezérlőmodult és a hajtáslánc szabályozást.