Elvitelre #63: A pszichopaták és Modi győznek, a magyarok és a németek ikszelnek, a Maldív-szigetek politikai fordulatot vehet

Az Elvitelre podcast legújabb epizódjában a pszichopata vezetők sikerességét, Narendra Modi indiai miniszterelnök politikai győzelmét, valamint egy távolról követett német-magyar meccs történetét ismerhetjük meg, és a Maldív-szigetek geopolitikai helyzetének változását is megvitatják.

Az Elvitelre, a hvg.hu hétzáró podcastja, ismét jelentkezik, ezúttal az elmúlt hét legérdekesebb HVG és hvg360 tartalmait összegyűjtve. A hallgatók számára kényelmes formában, a háttérben is élvezhető módon kínálja a legfrissebb epizódot.

A pszichopaták vezetői képességeitől kezdve Narendra Modi indiai miniszterelnök politikai sikerein át egészen egy német-magyar futballmérkőzés távoli követéséig terjed a témafelhozatal. A podcastban a pszichopata vezetők hatékonyságát, Modi sikeres kormányzását, és egy személyes sportélményt is megismerhetünk. Emellett a Maldív-szigetek politikai helyzetének változását is tárgyalják, ahol a hagyományosan India-barát országban a hivatalban lévő elnök, Mohamed Muiz inkább Kína felé közeledne, ami jelentős geopolitikai következményekkel járhat.

A HVG Podcastok további műsorait a legnépszerűbb platformokon – mint a Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud, és YouTube – érhetik el az érdeklődők. Az Elvitelre podcastra pedig külön is fel lehet iratkozni a Spotify, Apple Podcasts, és Google Podcasts szolgáltatásokon keresztül.

A Maldív-szigetek vasárnapi parlamenti választásainak tétje nem csak belpolitikai, hanem nemzetközi viszonylatban is jelentős. A több mint 284 ezer választópolgár döntése a 93 tagú parlament összetételéről dönthet az ország külpolitikai irányvonaláról. Mohamed Muiz elnök pártja, a Népi Nemzeti Kongresszus párt arra kérte támogatóit, hogy biztosítsanak elegendő támogatást a parlamentben az elnök ígéreteinek teljesítéséhez. Az előzetes eredményeket a tervek szerint már vasárnap este ismertetik.

: hvg.hu · Elvitelre #63: A pszichopaták és Modi győznek, a magyarok és a németek ikszelnek : hvg.hu · Újabb lépést tehet Kína felé a népszerű turistaparadicsom