M0-s autópályán tolató BMW-s sofőr

Elképesztő jelenet játszódott le az M0-s autópályán, ahol egy BMW-s sofőr a belső sávban kezdett el tolatni, miután elvétette a lehajtót.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Instagram-oldalán osztott meg egy videót, amelyen látható, hogy a BMW-s sofőr hogyan tolat a forgalmas autópályán. A felvétel április 2-án készült, és jól látható rajta, hogy a sofőr a belső sávban vészvillogóval próbálja korrigálni a hibáját, miközben a többi autós éppen hogy el tudja kerülni az ütközést.

Az is látható, hogy több autós a tömött sávok miatt elsőre ki sem tudta kerülni a tolató BMW-t, a belső sávban meg kellett állniuk, és várni, hogy sávot tudjanak váltani. Csak a szerencséje múlt, hogy a tolató sofőr miatt feltorlódó forgalomban nem ütközött senki.

A Magyar Közút kommentárja szerint ez az eset is bizonyítja, hogy nem a balesetek száma a meglepő, hanem az, hogy "csak" ennyi történik az utakon. Azt tanácsolják, ha valaki elvét egy lehajtót, ne próbáljon meg tolatni vagy forgolódni az autópályán, hanem folytassa az útját a következő lehajtóig, ahol biztonságosan megfordulhat és újratervezheti az útvonalát.

A BMW-s sofőr végül sikeresen lehajtott ott, ahol eredetileg is szeretett volna, de a Magyar Közút felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen manőverek rendkívül veszélyesek és balesetveszélyesek. Tavaly decemberben egy hasonló eset történt, amikor egy Opel Corsa sofőrje tolatott az M3-as autópálya kellős közepén, ami szintén nagy veszélyforrás volt.

A közösségi médiában megosztott felvételek alapján elmondható, hogy nem mindenki való a volán mögé, és a Magyar Közút kamerái gyakran rögzítenek hasonló veszélyes helyzeteket, amelyek ráfutásos balesetekhez vezethetnek. Az ilyen esetek megelőzése érdekében fontos, hogy a sofőrök felelősségteljesen és előrelátóan vezessenek, és ne próbálkozzanak ilyen kockázatos manőverekkel az autópályákon.