0–3-ról felállt, de a VAR és a tizenegyesek a Manchester Unitedet juttatták a döntőbe

Háromgólos hátrányból állt fel a Coventry City a Manchester United ellen az FA-kupa elődöntőjében, mégis a manchesteriek örülhettek a végén, miután a VAR egy gólt érvénytelenített, és a tizenegyespárbajban is ők bizonyultak jobbnak.

A Manchester United már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, Scott McTominay és Harry Maguire találataival. A második félidőben Bruno Fernandes növelte az előnyt, ezzel úgy tűnt, a meccs kimenetele eldőlt (0–3). A Coventry azonban nem adta fel, és Ellis Simms, valamint Callum O'Hare góljaival felzárkózott (2–3), majd Haji Wright büntetőjével egyenlített (3–3).

A hosszabbításban a Coventry Victor Torp révén megszerezte volna a győztes gólt, de a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot. A tizenegyespárbajban a Manchester United bizonyult jobbnak, Rasmus Höjlund döntő tizenegyesével biztosítva csapata számára a fináléba jutást.

Az FA-kupa döntőjében így a Manchester United a Manchester Cityvel mérkőzik meg, amely korábban a Chelsea-t győzte le 1–0-ra. Az idei finálét május 25-én rendezik a Wembleyben.

LABDARÚGÁS
FA-KUPA, ELŐDÖNTŐ
Coventry City (II.)–Manchester United 3–3 (Simms 71., O'Hare 79., H. Wright 90+5., ill. McTominay 23., Maguire 45+1., Fernandes 58.) – tizenegyesekkel: 5–7

Korábban
Manchester City–Chelsea 1–0 (B. Silva 84.)