Donáth Anna: A Fidesz maga a háború, az erőszak, a bántalmazás

Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetője szerint a Fidesz európai parlamenti kampánya a világháborús rettegtetésre, félelemre és gyűlöletre épül. A politikus Facebookon fejtette ki véleményét a Fidesz EP-kampányával kapcsolatban, ahol kijelentette, hogy a Fidesz szerint ők jelentik a békét, de valójában a párt maga a háború, az erőszak és a bántalmazás.

Donáth Anna szerint senki sem gondolhatja komolyan, hogy Magyarország békéjét az biztosítja, ha az ország Putyin utolsó csatlósaivá válik, és gyengítik a NATO-n és EU-n belüli pozícióit. A Momentum EP-listavezetője úgy véli, Orbán Viktor háborús politikája ezt jelenti, és ha a kérdés az, hogy háború vagy béke, akkor a Fidesz háborút, szegénységet és megvetettséget jelent az országnak.

A Momentum Mozgalom "Válaszd Európát!" jelmondat jegyében mutatta be programját, amelyben Donáth Anna szerint erőt kell mutatniuk és gyűjteniük, miközben új politikai helyzet állt elő. Az EP-listavezető szerint az elmúlt hetekben megrendült a rendszer és megmozdult a társadalom, Magyar Péter érdeme, hogy kihúzta a választókat az apátiából, míg a Fidesz képtelen volt tematizálni a közéletet.

Donáth Anna azt is hozzátette, hogy a NER alapjai már régóta repedeznek, és ezeknek a repedéseknek jelentős részét a Momentum okozta. A politikus kiemelte, hogy a jogállamisági eljárás során azért dolgoztak, hogy elzárják a pénzcsapokat a Fidesztől, és a források közvetlenül jussanak el az emberekhez. Donáth Anna szerint Magyarországon európai szintű kormányzást mutatott be Pikó András és Soproni Tamás, és bár a rendszer rogyadozik, a Fidesz az utolsó percig ragaszkodik zsákmányához, Magyarországhoz.