Baranyi Krisztina a Kutyapárt listáján indul

Baranyi Krisztina, a jelenlegi ferencvárosi polgármester, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) fővárosi listavezetőjeként fog indulni a következő választáson. Ezt egy Facebook-posztban jelentette be.

Baranyi Krisztina több párt felkérését is megkapta, de végül a Kutyapárt mellett döntött. A Momentumtól is érkezett felkérés, de hosszas mérlegelés után a Kutyapártot választotta.

A ferencvárosi polgármester szeretne a következő ciklusban is a Fővárosi Közgyűlés tagja maradni, azonban az új szabályok szerint már csak pártlistáról lehet bekerülni, amit kényszerpályának nevezett.

Baranyi elmondása szerint bármelyik párt listáján szívesen indult volna, hiszen mindhárom párttól őszinte támogatást és segítséget kapott. Azonban a döntésre szükség volt, és a listára kerülés nem jelent pártelköteleződést számára, továbbra is független marad. Ezt egyik párt sem kérte feladni tőle.

A polgármester 2019 óta dolgozik együtt Döme Zsuzsával, az MKKP társelnökével, aki jelenleg a kerület alpolgármestere. Az MKKP Facebook-oldalán köszönetet mondott Baranyi Krisztinának a bizalomért, és megerősítette, hogy ha valakinek, akkor neki a fővárosi közgyűlésben a helye.