A Samsung Galaxy S24 Ultra csúcstelefon mindennapi képességei

A Samsung legújabb csúcsmodellje, az S24 Ultra, nemcsak árban és megjelenésben különbözik az átlagos telefonoktól. A készülék mindennapi használat során is számos újítást és kényelmi funkciót kínál, amelyek megkönnyíthetik a felhasználók életét.

A Samsung S24 sorozata, amelynek az Ultra modellje is része, idén januárban került piacra. A legkisebb, 256 GB-os tárhellyel rendelkező változat jelenleg 540 ezer forintba kerül, míg a 1 terrabájtos verzióért 675 ezer forintot kell fizetni.

A készülék megjelenése grandiózus, felsőkategóriás érzetet kelt, miközben minimalista dizájnt képvisel. A 6,8 hüvelykes képernyője szögletes formát kapott, és a méretei 162,3×79×8,7 mm, ami kisebb az elődjénél. A készülék súlya 232 gramm, és a beépített S Pen tollal együtt a határ elmosódik a mobilok és a tabletek között.

Az S Pen toll a készülékbe illeszkedik, és az új AI funkciókkal együtt hasznos eszköz a mindennapokban. A toll segítségével például képeken könnyedén kijelölhetők a keresni kívánt részletek, és a Google azonnal kidobja a hasonló találatokat. Az érintőceruza a fotók készítésénél és szerkesztésénél is hasznos, például távoli szelfik készítéséhez.

Az AI funkciók a képszerkesztésben is megmutatkoznak, lehetővé téve például a képekről nem kívánt elemek gyors és nyomtalan eltávolítását. A képmanipuláció után egy apró vízjel jelzi a műveletet, ami a jövőbeni képmanipulációk kockázatára hívja fel a figyelmet.

A kamerarendszer az egyik legnagyobb erőssége az S24-nek, különösen a rossz fényviszonyok közötti teljesítményben értek el fejlődést. A készülék négy hátlapi kamerával rendelkezik, köztük egy 200 MP-es széleslátószögűvel és két teleobjektívvel, valamint egy 12MP-es előlapi kamerával. Az optikai zoom mellett akár százszoros digitális zoom is használható.

A kijelző újdonsága a Gorilla Armor Glass, amely alacsony tükröződést biztosít, bár a színek néha túlzóak lehetnek. A fényerő terén az S24 átvette a vezetést az iPhone 15 Pro Max elől, 2455 cd/m2-es értékkel.

Az akkumulátor élettartama kiemelkedő, egy töltéssel 15 óra 30 percig bírja, de a töltési sebesség még fejlesztésre szorul, mivel a teljes feltöltés több mint 80 percet vesz igénybe.

A készülék strapabírósága is meggyőző, a titánkeret és a Gorilla Armor Glass a karcolások és törések ellen is védelmet nyújt.

Összességében az S24 Ultra bár drága, de a fejlesztések a mindennapi használat során is előnyöket kínálnak. Az erős akkumulátor, a kiváló kamerarendszer és az AI funkciók új szintre emelik a mobilhasználatot, és a Samsung ezzel a modelljével az androidos telefonok között is az élen jár.