A magyar női hokiválogatott győzelemmel kezdte a világbajnokságot

A magyar női jégkorong-válogatott 2-0-s győzelmet aratott a Koreai Köztársaság ellen a klagenfurti divízió I/A-világbajnokságon.

Pat Cortina szövetségi kapitány vezette csapat a tavalyi elit szereplés után esélyesként lépett jégre, szemben a bennmaradásért küzdő koreai csapattal. A magyar csapat végig uralta a mérkőzést, támadólag lépett fel, és bár a koreaiak ellenállása miatt a mérkőzés szorosabbra sikeredett, mint várták, a magyar válogatott a második harmad végén szerzett vezetést, majd a meccs végén megpecsételte győzelmét.

A mérkőzés során először Metzler Regina cselezte be magát a kapu elé, de nem tudta becsapni a kapust, Pakot. A 4. percben emberelőnyben próbálkozhattak a mieink, járt is a korong, a legnagyobb lehetőség Márton Adél előtt adódott. Ám hiába a dominancia, a harmad végén Németh Anikó dupla védésére volt szükség, hogy ne szerezze meg a vezetést az ellenfél.

A 37. percben Huszák tűzte rá a bal szélről, a korong a kapus válla fölött pattant be a kapuba (1–0). Az 53. percben Pázmándi vágtázott be a kapu elé, a kapusról még kijött a korong, de Kreisz remekül érkezett, és egy védővel a nyakán is beütötte, ezzel lezárva a meccset (2–0).

A következő napokban a magyar csapat további ellenfelekkel néz szembe: hétfőn Hollandiával, szerdán Norvégiával, pénteken az osztrák házigazdákkal, végül szombaton a francia válogatottal mérkőzik meg. A hollandok elleni mérkőzést 12 óra 30 perctől a Sport TV-ben lehet majd követni.

A világbajnokságról az első két helyezett csapat léphet fel az elit divízióba, amelynek a jövő évi világbajnokságát Ceske Budejovicében rendezik, míg a legutolsó helyen végző csapat kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény, 1. forduló:

Magyarország – Koreai Köztársaság 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

gól: Huszák (37. perc), Kreisz (53. perc)

A meccs legjobb magyarja Kiss-Simon Franciska lett.