Kecskeméti vereséggel búcsúzik a Mezőkövesd az NB I-től

A Mezőkövesd-Zsóry FC labdarúgócsapata 2–1-es vereséget szenvedett a Kecskeméti TE otthonában, ami azt jelenti, hogy a csapat kiesett az NB I-ből. A matyóföldi együttes nyolc élvonalbeli szezon után távozik a magyar labdarúgás legmagasabb osztályából.

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint a Mezőkövesd-Zsóry FC sorozatban nyolcadik élvonalbeli idénye után búcsúzik az NB I-től. A csapat hosszú hónapok óta küzdött a bennmaradásért, de a matematikai bizonyosságot a Kecskemét elleni vasárnapi vereség hozta meg. A Tállai András, egykori NAV-elnökhöz, jelenlegi parlamenti államtitkárhoz köthető csapatnak a tabella utolsó helyén állva kellett volna megnyernie a meccset ahhoz, hogy legalább matematikailag megmaradjon az esélyük a bent maradásra.

A mérkőzés kezdetén mindkét csapat óvatosan kezdett, kevés helyzetet alakítottak ki, és a nézők is csendesen figyelték a játékot. A Kecskemét azonban aktívabban futballozott, és ennek eredményeként a Mezőkövesd szerezte meg a vezetést Bőle szabadrúgását követően, amelyre Szalai érkezett jó ütemben és fejelt a kapuba (0–1). Nem sokkal később a hazaiak egyenlítettek, Helmich pedig remekül ért vissza a labdát és lőtt a kapuba (1–1).

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, sok hibával a támadások felépítésében. A játékvezető a VAR segítségével visszavonta a Mezőkövesd egy gólját, miután a labda egy játékos könyökéről pattant a hálóba. A Kecskemét azonban továbbra is jobban játszott, és végül megszerezte a győztes gólt, amikor Beriasvili saját kapujába passzolt (2–1).

A Mezőkövesd az elmúlt fordulókban igen rossz teljesítményt nyújtott: március eleje óta egy meccsüket sem tudták megnyerni, egyedül az Újpest ellen értek el egy döntetlent. Legutóbb március 2-án a Debrecent verték meg 1-0-ra. A felkészülést a Kecskemét elleni meccsre a héten történtek sem könnyítették meg. A klub és az egyik játékos között online zajlott üzengetés, mely során a légiós hazugsággal vádolta meg a csapat vezetőit. A vezetőedző, Milan Milanovics pedig mindössze nyolc meccs után felajánlotta a lemondását, de Tállai András klubelnök nem fogadta el, inkább arra kérte a stábot, hogy maradjon a hátralévő meccsekre.

A Kecskeméti TE így megérdemelten szerezte meg a három pontot, míg a Mezőkövesd számára a vereség a kiesést jelentette. A hétvégén eldőlt a bajnoki cím sorsa is, a Ferencváros 35. győzelmét szerezte meg ezzel. Hogy a Mezőkövesd mellett melyik csapat lesz az NB I. másik kiesője, az még nem dőlt el, matematikailag ugyanis a Kisvárdának még van esélye a bent maradásra, hiszen négy fordulóval a vége előtt 9 ponttal van lemaradva a 10. helyen álló Újpesttől.

LABDARÚGÓ NB I
29. forduló: Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (1–1)

Gólszerzők: Helmich (40.), Beriasvili (64., öngól), illetve Szalai (32.).

A játéknap további mérkőzésén a Fehérvár FC 1–1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel, amivel a tabella második helyére lépett, megelőzve ezzel a Paksot, amely az utóbbi időben gyengébb teljesítményt nyújtott. A Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE mérkőzés gólszerzői Tobias Christensen (71., 11-esből) és Olekszandr Szafronov (86.) voltak.