Orbán Viktor teljes sorcserét hajt végre a fővárosi Fideszben

A fővárosi Fidesz jelentős változások előtt áll, Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök "teljes sorcserét" tervez végrehajtani a párt budapesti szervezetében.

A Fidesz még nem hozta nyilvánosságra hivatalosan a fővárosi listáját, de a sajtóban megjelent információk szerint a lista első három helyén kívül nem szerepelnek ismert politikusok, így a jelenlegi kerületi polgármesterek sem kapnak befutó helyet. A Szabad Európa forrásai szerint a lista élén Szentkirályi Alexandra állhat, aki mögött Sára Botond és Böröcz László, a VIII., illetve I. kerületi polgármesterjelöltek következhetnek. A hírek alapján az első húsz helyen egyetlen jelenlegi fideszes kerületi polgármester sem található, és olyan nevek hiányoznak, mint például Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere.

A változások mögötti okokat illetően a források úgy vélik, hogy Szentkirályi Alexandra megjelenésével friss szél támadhat a budapesti Fidesz vitorláiban. Egyesek szerint Orbán Viktor számára nem idegen a drasztikus változtatások végrehajtása, hiszen a 2014-es választások előtt öt választókerületi elnököt váltott le, mivel úgy ítélte meg, hogy a Fidesz nem teljesít megfelelően az adott területeken.